Μενού Κλείσιμο

Αταλάντευτη η στήριξη στον ιδιωτικό τομέα

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Πιερία εν’ όψει ΔΕΘ

Σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς της Πιερίας είχε το Σάββατο, κλιμάκι της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τη βουλευτή Επικρατείας Νίκη Κεραμέως και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα. Το κλιμάκιο τη Νέας Δημοκρατίας συνόδευε εκτός από τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Κουρνιώτης, αλλά και στελέχη του κόμματος στο νομό.

Οι επισκέψεις του κλιμακίου, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, ενώ η παραμονή του ολοκληρώθηκε το βράδυ στο Επιμελητήριο όπου μεταξύ άλλων ήταν και ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.
Λίγο πριν τη συνάντηση στελεχών στο ΕΒΕ, η κ. Κεραμέως και ο κ. Γκιουλέκας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου αναφέρθηκαν στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση, οι οποίες ολοκληρωμένες θα παρουσιάσει το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στόχος της επίσκεψης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (παρόμοιες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακό σε 15 από τους 16 νομούς της Βόρειας Ελλάδας) ήταν να ακούσουν τα στελέχη της Ν.Δ. και «ν’ αφουγκραστούν» τους πολίτες και τους ανθρώπους της παραγωγής, αλλά και να μεταφέρουν το μήνυμα του κόμματος στη βάση. Σταθερή πεποίθηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, είναι πως η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η βουλευτής Επικρατείας εκτίμησε οτι πλέον η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί και η κατάσταση για τα νοικοκυριά στο προσεχές διάστημα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αφού κατά μέσο όρο μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να καταβάλλουν φόρους κατά μέσο όρο 6.000 ευρώ, ενώ προ των πυλών βρίσκονται επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η πολιτική του κόμματός της είναι να «μεγαλώσει την πίτα» ώστε να μοιράσει περισσότερα σε όλους και αυτό θα γίνει εφικτό μόνο αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Συνεχίζοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι και στη ΔΕΘ του 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προβεί σε λελογισμένες εξαγγελίες, απολύτως κοστολογημένες οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τη μείωση τη σταδιακή μείωση της φορολογίας και τα κίνητρα δημιουργία θέσεων εργασίας. «Υποσχόμαστε πράγματα που έχουμε κοστολογήσει και όχι τα πάντα στους πάντες» είπε χαρακτηριστικά.
Ειδική αναφορά έκανε η κ. Κεραμέως στις επιχειρήσεις της Πιερίας τις οποίες επισκέφθηκε, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ «ήρωες» όσους επιμένουν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους στον τόπο μας, παρά το φοροκυνηγητικό που δέχονται. Αυτήν την εικόνα, ενός ιδιωτικού τομέα που παλεύει και επιμένει, την έχουμε συναντήσει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, είπε, συμπληρώνοντας πως περισσότερα για την πολιτική στήριξης της ελληνικής παραγωγής θα έχει την ευκαιρία να μάθει ο επιχειρηματικός κόσμος, από τον πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Γκιουλέκας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας οτι «η αποτυχία της είναι παταγώδη, διότι στηρίχθηκε σε ψέματα. Όλοι θυμόμαστε τις περίφημες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με το οποίο υφάρπαξε τη ψήφο του λαού», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γκιουλέκας εκτίμησε οτι η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τη σύγκριση με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Μπορούμε να επικαλεστούμε τι καταφέραμε εμείς ως κυβέρνηση. Κι εμείς με τους ίδιους ανθρώπους συνομιλούσαμε, μόνο που σήμερα η κυβέρνηση τους λέει θεσμούς. Είχαμε καταφέρει να μειώσουμε το ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% -ο κ. Τσίπρας τον επανέφερε στο 24%- και είχαμε πετύχει μείωση κατά 30% στην Εισφορά Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την οποία ο κ. Τσίπρας τη μονιμοποίησε. Και όλα αυτά τα είχαμε καταφέρει, επειδή τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ήταν θετικά και δεν μπορούσαν να τα αρνηθούν οι δανιστές μας», ανέφερε.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ