Μενού Κλείσιμο

 Ασθενοφόρα «καρμανιόλες»

Κινδύνευσε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Πιερίας, όταν έσκασε το μπροστινό λάστιχο!

Ένα τραγικό περιστατικό, όπως το χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πιερίας, σημειώθηκε κατά την πρωινή βάρδια της Τρίτης στο ΕΚΑΒ «με παραλίγο θύματα Διασώστες εν ώρα υπηρεσίας.» 

 

Σε ασθενοφόρο που κινούνταν στο Εθνικό οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Αθηνών με ταχύτητα περίπου 100 χλμωρα διαλύθηκε στην κυριολεξία το μπροστινό αριστερό ελαστικό. «Η εμπειρία και η ψυχραιμία των Διασωστών ήταν ο λόγος που αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, τονίζουν με αφορμή το περιστατικό πως «Το τελευταίο διάστημα έχουμε απασχολήσει πάμπολλες φορές τα τοπικά και όχι μόνο ΜΜΕ για την επικινδυνότητα των πλέον ακατάλληλων οχημάτων ασθενοφόρων του νομού. Επίσης εγγράφως έχουν ενημερωθεί  όλοι οι αρμόδιοι  φορείς για την παραπάνω κατάσταση.

Το πρόσφατο περιστατικό είναι η κορυφή του παγόβουνου που σήμερα έγινε τραγικά αντιληπτή στην άσφαλτο την ώρα που εργαζόμενοι  Διασώστες  του ΕΚΑΒ εκτελούσαν το καθήκον τους.

Την ίδια στιγμή, τρισάθλια, μη σωστά συντηρημένα λόγο παλαιότητας και άκρως επισφαλή οχήματα – ασθενοφόρα επιχειρούν να επιτελέσουν την αποστολή τους στον πολίτη, που δεν είναι άλλη από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και των πληρωμάτων  τους.

Επιβάλλεται λοιπόν οι όποιοι υπεύθυνοι,  διευθυντές,  διοικητές,  βουλευτές,  αρμόδιοι Υπουργοί να ασχοληθούν  επιτέλους με ουσιαστικά ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών και να επιλύσουν χρόνια προβλήματα πριν θρηνήσουμε θύματα  …. σειρά θα έχει μετά ο εισαγγελέας» καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφίες του συμβάντος

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ