Μενού Κλείσιμο

Ασκήσεις… ετοιμότητας!

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου η ΕΜΑΚ

Η χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών απέδειξε οτι το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου ήταν έτοιμο από καιρό να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει όσους επέλεξαν να περάσουν το Σαββατοκύριακό τους (ή έστω κάποιες ώρες) στο κατάλευκο τοπίο των Πιερίων.

Για τη Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, εκτός από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει, ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει η ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και η ετοιμότητα να αντιμετωπίσει ακόμη και το πιο ακραίο συμβάν.

Έτσι την Τετάρτη το πρωί, άνδρες της ΕΜΑΚ έκαναν άσκηση ετοιμότητας απεγκλωβισμού ατόμων από τον αναβατήρα. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ έκαναν έλεγχο σε όλα «εργαλεία και μέσα» που απαιτούνται για την ασφαλή απομάκρυνση ατόμων από τον αναβατήρα στο «ακραίο σενάριο» που αυτός ακινητοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί οτι η άσκηση έγινε σε αναβατήρα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.200 μέτρων και που πλήρης μπορεί να μεταφέρει έως και 350 άτομα.

Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και την παρακολούθησαν και μέλη της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου. «Πρώτα από όλα μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των επισκεπτών μας. Θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι ακόμη και για το πιο ακραίο ενδεχόμενο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού κ. Γκλάρας.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου που σηματοδότησε τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, η διοίκηση φρόντισε να γίνει ο απαραίτητο τεχνικός έλεγχος και συντήρηση σε όλες τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις που διαθέτει.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Το χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων, στη θέση «Παπά Χωράφι» και σε υψόμετρο βάσης 1450 μ, ενώ απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το Ελατοχώρι, 36 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, 105 από την Θεσσαλονίκη και 474 από την Αθήνα.

Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2001 και έκτοτε συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό φίλων του σκι και του χιονιού. Οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου περιλαμβάνουν 10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, μια πίστα snowboard και μια για έλκηθρα και τρεις αναβατήρες.

Το συνολικό μήκος που έχουν οι πίστες και το δίκτυο των χιονοδιαδρόμων ξεπερνάει τα 12 χιλιόμετρα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ