Μενού Κλείσιμο

Ασφαλτοστρώθηκαν βασικοί δρόμοι

Λιτόχωρο

 Ασφαλτοστρώθηκαν βασικοί δρόμοι

 Μετά από πολλές δεκαετίας ταλαιπωρίας οδηγών, δημοτών και επισκεπτών, η οδοί Δουμπιώτη και Ενιπέως στο Λιτόχωρο ανακατασκευάστηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν και αυτό «αλλάζει την όψη του Λιτοχώρου», όπως τουλάχιστον αναφέρει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου.

Ειδικότερα, ασφαλτοστρώθηκε η οδός Κοσμά Δουμπιώτη από τη οδό Αγίου Αθανασίου (γέφυρα), μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ενιπέως, και η οδός Ενιπέως μέχρι το τμήμα με τους κυβόλιθους, σε συνολικό μήκος 350 μέτρων.

Ο δρόμος αυτός είναι πολυσύχναστος, αφού εξυπηρετεί την πρόσβαση του συνόλου των κατοίκων του παλιού οικισμού και των Κοιμητηρίων στην Πλατεία, αποτελεί δε το δρόμο της επιστροφής μεγάλου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται σημαντικά αξιοθέατα, όπως το «Βύθο», τους Μύλους, τον Άη – Γιάννη και πολλές ορειβατικές διαδρομές (μονοπάτι Ε4, «Γκόλνα», «Σκανδαλιάρα», «Δαμασκηνιές» κλπ).

«Ήδη η σημερινή δημοτική αρχή, πέραν των άλλων, έχει μεριμνήσει για την ασφαλτόστρωση των δύο πιο πολυσύχναστων οδών του παλιού οικισμού, αφού είχε προηγηθεί η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου που επί δεκαετίας ήταν δύσβατοι, προξενώντας ζημίες στα αυτοκίνητα», αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, συμπληρώνοντας πως θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση της επίσης πολυσύχναστης οδού Αγίων Αποστόλων.

«Στόχος του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής είναι να λυθεί οριστικά και συνολικά το χρονίζον ζήτημα της αντικατάστασης του απαρχαιωμένου και διαβρωμένου τσιμεντένιου οδικού δικτύου στον παλιό οικισμό, με αντιολισθιτικό ασφαλτοτάπητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την καθημερινή εφημερίδα Πολιτεία (Κατερίνη,Πιερία)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ