Μενού Κλείσιμο

Ασφαλές περιβάλλον για την πρόσβαση των μαθητών

Πολεοδομική ενότητα Εθνικού Σταδίου

Με στόχο την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και την εύρυθμη διέλευση πεζών, εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έξω από σχολικά συγκροτήματα υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης.

Την τρέχουσα περίοδο, οι εργασίες συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας επικεντρώνονται στην κατασκευή πεζοδρομίων και την τοποθέτηση κυβόλιθων πλησίον του 1ου Λυκείου,  του 1ου Γυμνασίου και 2ου Γυμνασίου Κατερίνης, αντίστοιχα.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τον Δήμο Κατερίνης, «συνιστούν συνέχεια των παρεμβάσεων, που δίνουν πνοή στην πόλη, βελτιώνουν την ποιότητα και την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων, αναβαθμίζουν τις γειτονιές του Δήμου και εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές υποδομές.»

Την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σημειώνει σε δήλωσή του: «Η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Προς την κατεύθυνση αυτή, δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για την απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά κτίρια. Οι εν λόγω παρεμβάσεις,  διευκολύνουν την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των παιδιών μας».

Σημειώνεται ότι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων και τοποθέτησης κυβόλιθων προηγήθηκαν στην οδό Αθανασίου Αστερίου, πλησίον του 9ου δημοτικού σχολείου, στο 19ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού), ενώ  ανάλογες εργασίες υλοποιούνται στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ