Μενού Κλείσιμο

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον «Άγιο Φώτιο»

Στον Μητροπολίτη το ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Πιερίας

Συνάντηση στο Επισκοπείο Κατερίνης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Ν. Πιερίας, με αφορμή την έναρξη των διεργασιών για τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με θέμα την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος».

Το κτίριο του «Αγίου Φωτίου» αποτελεί ένα εμβληματικό κτίριο με ιδιαίτερη σημασία για την πόλη της Κατερίνης, έχει κατασκευασθεί τη δεκαετία του 1960, καταγράφηκε στην πρόσφατη κτιριακή καταγραφή της ομάδας εργασίας του ΣΑΔΑΣ και με τις πολυποίκιλες χρήσεις που φιλοξενεί, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου  με τους οποίους συζητήθηκαν αναλυτικά οι κτιριακές ανάγκες που υφίστανται με βάση τις πολλαπλές χρήσεις που φιλοξενούνται στο κτίριο.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Γεώργιος όσο και το προεδρείο του ΣΑΔΑΣ, επεσήμαναν τη σημασία της διεξαγωγής αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός αξιόλογου κτιριακού έργου, όπως είναι η αποκατάσταση του κτιρίου του «Αγίου Φωτίου», όπου μέσω των αρχιτεκτονικών προτάσεων που θα κατατεθούν από τους μελετητές, θα είναι εφικτή η επιλογή της καλύτερης αρχιτεκτονικής λύσης για την ανάδειξη του κτιριακού κελύφους και των χώρων που αυτό φιλοξενεί.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ