Μενού Κλείσιμο

«Αρνούμαστε να γίνουμε θύματα»

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης στην Εργατική Πρωτομαγιά

Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους του Νομού απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Μάη στις 10:30 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Πρόκειται για τον εορτασμό της κορυφαίας μέρας της εργατικής τάξης, τονίζει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, σημειώνοντας οτι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αρνούνται να γίνουν θύματα πολεμικών και οικονομικών πολιτικών.

Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τιμούμε τους πρωτεργάτες του εργατικού κινήματος, οι οποίοι μέσα σε δύσκολες συνθήκες, άνοιξαν νέους δρόμους δείχνοντας ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κερδίζονται με οργάνωση και αγώνες. Τιμούμε  όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή και υπερασπιζόμαστε  τα οράματά τους και την παρακαταθήκη τους. Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με πολέμους που οδηγούν στη σφαγή ολόκληρων λαών, την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, τις σκληρές συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης και τις επιθέσεις ενάντια στην ελευθερία μας, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς δεν μπορεί να είναι άλλο από τον αγώνα για τη διεκδίκηση μίας καλύτερης ζωής με αξιοπρέπεια και ειρήνη.  Αρνούμαστε να ζήσουμε σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης και πολεμικών εγκλημάτων. Αρνούμαστε να είμαστε τα θύματα των πολιτικών και αυτής της κυβέρνησης που δείχνει το στυγνό της πρόσωπο, αρπάζοντας με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τα σπίτια των ανθρώπων του μόχθου της εργασίας. Τέτοια ανάπτυξη δεν τη θέλουμε και θα αγωνιστούμε για να την αποτρέψουμε.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ