Μενού Κλείσιμο

Αποχή από την εκτέλεση “αλλότριων καθηκόντων”

Κινητοποιήσεις από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας

Κανονικά θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών, σημειώνει το Σωματείο

Στις κινητοποιήσεις, που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, συμμετέχουν και οι ΕΚΑΒίτες της Πιερίας, απέχοντας από δευτερογενείς διακομιδές. Η αποχή έχει ξεκινήσει από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαϊου, αφού όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου “ο δημόσιος διάλογος δεν ευδοκίμησε και δεν επιλύθηκαν τα αιτήματά μας”

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας, “η έναρξη της κινητοποίησης είχε καταρχήν οριστεί η 22-03-2019, και από τις 14-03-2019 με εξώδικες δηλώσεις της, η ΠΟΠΕΚΑΒ,  κοινοποίησε νόμιμα και εμπρόθεσμα στο ΕΚΑΒ και σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, γνωστοποιώντας τους λόγους- αιτήματα, που υπαγορεύουν την κινητοποίησή μας αυτή και κάλεσε  τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ, σε δημόσιο διάλογο, ενώπιον του ΟΜΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες συναντήσεις στον ΟΜΕΔ στη Θεσσαλονίκη, στον ΟΜΕΔ στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Τζανετής, ο Αν. Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στα εξαιρετικής σημασίας προβλήματα (εντολές για εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων) που ταλανίζουν τους διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ, σε βάρος του σκοπού του ΕΚΑΒ, που είναι η παροχή άμεσης και επείγουσας προ-νοσοκομειακής φροντίδας.

Για το όλο το διάστημα των συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, είχαμε αναστείλει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση. Δυστυχώς δεν ευδοκίμησε ο δημόσιος διάλογος και δεν επιλύθηκαν τα αιτήματά μας.

Συνεπώς, ενεργοποιούμε την εξαγγελθείσα κινητοποίηση, για τους λόγους που αναφέρουμε στην από 14-03-2019 εξώδικη δήλωσή μας και έχει την ακόλουθη μορφή: Αποχή από δευτερογενείς μεταφορές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ)

Ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών. Ποσοστό ασφαλείας ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ και όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

/

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ