Μενού Κλείσιμο

«Αποστολή αγάπης» στο Κονγκό, από τη Μητρόπολη Κίτρους

Με όραμα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και  με την ευλογία και την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε αποστολή υλικών αγαθών στην Ι. Μητρόπολη Κινσάσας στο Κονγκό της Αφρικής.

Τα τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα είδη πρώτης ανάγκης, τα λειτουργικά είδη, τα ιερά σκεύη, κ.ά.  που συγκεντρώθηκαν από το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής υπό το συντονισμό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Γκόλια παραδόθηκαν την Παρασκευή στην αποθήκη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να φορτωθούν στο ειδικό κοντέινερ που θα αναχωρήσει για την αφρικανική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας ανταποκρίθηκε μαζικά από την πρώτη στιγμή  στην  έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για συγκέντρωση τροφίμων και άλλων αγαθών, κάνοντας  πραγματικότητα άλλη μία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας  και συμβάλλοντας στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών και στην ανακούφιση των αδελφών Χριστιανών στην Αφρική.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες της Πιερίας που αγκάλιασαν τη δράση αυτή εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος  τόνισε τη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τους συνανθρώπους των χωρών της Αφρικής  και τον ιδιαίτερο ρόλο και τον ιερό σκοπό  του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της τοπικής Εκκλησίας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ