Μενού Κλείσιμο

Απώλειες 12 δισ. δολαρίων για τον Μασκ που ανακοίνωσε τι θα ψηφίσει στις εκλογές

EPA/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

Η μετοχή της Tesla να συνεχίζει την κάθετη πτώση της μετά την ανακοίνωση του ιδιοκτήτη της ότι θα εξαγοράσει το Twitter. Την Τετάρτη η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων βρέθηκε στη χαμηλότερη τιμή της το 2022 με αποτέλεσμα ο Ελον Μασκ να βλέπει νέες απώλειες της περιουσίας του κατά 12 δισ. δολάρια. Η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο Μασκ από την στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεση της να εξαγοράσει το Twitter  φτάνει πλέον τα 60 δισ. δολάρια. Παραμένει βέβαια πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία που αγγίζει τα 210 δισ. δολάρια.

Βέβαια είναι πολύ πιθανό ο Μασκ να μην αντιλήφθηκε τι ακριβώς συνέβη χθες στη Γουόλ Στριτ αφού πέρασε όλη την μέρα του στο Twitter απαντώντας σε μηνύματα χρηστών της πλατφόρμας και κάνοντας παράλληλα διαφόρων ειδών τοποθετήσεις και δηλώσεις. Αρχικά ο Μασκ επιτέθηκε στον οργανισμό S&P Global που παρέχει χρηματιστηριακές και οικονομικές πληροφορίες και συμβουλές στην κοινότητα των επενδυτών. Ανάμεσα στα άλλα η S&P Global αξιολογεί την περιβαλλοντική, κοινωνική και ευρύτερη πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες. Η Tesla έμεινε… μεταξεταστέα στους πίνακες της S&P Global με αποτέλεσμα ο Μασκ να εκραγεί και να την χαρακτηρίσει την S&P Global ως «οργανισμό απάτη». Ο Μασκ ανέφερε επίσης ότι θα γίνει αποδέκτης τους επόμενους μήνες συνεχών πολιτικών επιθέσεων.

Είπε επίσης ότι αν και συμπαθούσε το Δημοκρατικό κόμμα και είχε ψηφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά τώρα έχει αλλάξει πλήρως την γνώμη του. Σύμφωνα με τον Μασκ το Δημοκρατικό κόμμα προάγει «τον διαχωρισμό και το μίσος» και για αυτό στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Πάντως οι εταιρείες του Μασκ (Tesla, Space X) ξόδεψαν σε πολιτικό λομπινγκ δύο εκατ. δολάρια και στα δύο κόμματα.

IN THE PAST I VOTED DEMOCRAT, BECAUSE THEY WERE (MOSTLY) THE KINDNESS PARTY.

BUT THEY HAVE BECOME THE PARTY OF DIVISION & HATE, SO I CAN NO LONGER SUPPORT THEM AND WILL VOTE REPUBLICAN.

NOW, WATCH THEIR DIRTY TRICKS CAMPAIGN AGAINST ME UNFOLD … 🍿

— ELON MUSK (@ELONMUSK) MAY 18, 2022

Η ανακοίνωση του Μασκ πάντως δεν προκάλεσε έκπληξη αφού ασκεί πολύ σκληρή κριτική στον Τζο Μπάιντεν και παράλληλα στηρίζει τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ που ακολουθεί μια υπερ-συντηρητική πολιτική με αποφάσεις ανάμεσα στα άλλα εναντίον των αμβλώσεων και της LGBTQ κοινότητας.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.