Μενού Κλείσιμο

Αποκαταστήθηκε η έξωθεν καλή μαρτυρία

Τον απολογισμό της διοίκησης του, έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης

«Πρίν ακόμη αναλάβω τα καθήκοντά μου είχα αποφασίσει να κινηθώ σε τρεις άξονες που θα καθόριζαν και τους στόχους που έπρεπε να υλοποιήσω στην τριετία». Μ’ αυτήν τη φράση ξεκίνησε τον απολογισμό της διοίκησής του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Ο Ανέστης Μυστρίδης, συμπλήρωσε έναν χρόνο στη διοίκηση του Νοσοκομείου και με αυτήν την αφορμή αναφέρθηκε στους στόχους που έθεσε, ποιοι πραγματοποιήθηκαν, αλλά και το σχεδιασμό της επόμενης διετίας.

Όπως τόνισε ο κ Μυστρίδης οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε ήταν η καθολική διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών στον δευτεροβάθμιος οργανισμό υγείας του νοσοκομείου και ψυχιατρικού τομέα Κατερίνης, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την στήριξη των Δημόσιων Δομών όπως είναι το νοσοκομείο μας κιαι ο τρίτος άξονας είναι αυτός που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ηθικοποίησης του ΕΣΥ «ώστε να ξεφύγουμε από την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση πόρων που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, και να τους επιστρέψουμε πάλι ανταποδοτικά στο σύστημα αυξάνοντας την ποιότητα του.»
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, υπογράμμισε οτι έδωσε βαρύτητα στην «έξωθεν καλή μαρτυρία» την οποία όπως εκτίμησε δεν είχε το νοσοκομείο Κατερίνης και αυτό επιτεύχθηκε, «με την πραγματική αναβάθμιση του οργανισμού τόσο στα μάτια του ιατρικού κόσμου όσο και στους πολίτες που τόσο ανάγκη το είχαν.»
Ειδική αναφορά έκανε στη λειτουργία της ΜΕΘ η οποία με σκληρή δουλειά και βοήθεια από όλο το προσωπικό «έγινε πραγματικότητα σε 6 μήνες. Το αποτέλεσμα το βιώνουμε όλοι μας καθώς στατιστικά και με βεβαιότητα αποδεικνύεται πλέον, ότι έχουμε μια από τις πιο ασφαλείς και οργανωμένες μονάδα εντατικής», συμπλήρωσε ο διοικητής.
Η προσπάθεια, είπε ο κ. Μυστρίδης «δεν σταματάμε εδώ» σημειώνοντας πως παράλληλα λειτούργησε ιατρείο διαβητικού ποδιού, προστέθηκε τρίτη βάρδια στην Μονάδα Νεφροπαδών, ενώ μεγάλη συμβολή στην ποιοτική αναβάθμιση του οργανισμού είχε η λειτουργεία του Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας από τον Ιανουάριο του 2017.
Στα πλαίσια της αποδοτικότερης διοίκησης, είπε ο κ. Μυστρίδης, φρόντισε η διοίκηση να ενισχύσει τις προσπάθειες των προηγούμενων διοικήσεων, για τη μεταφορά και μετεγκατάσταση του ξενώνα του ψυχιατρικού τομέα Θάλεια, σε καλύτερο ιδιόκτητο ειδικά διαμορφωμένο χώρο με καλύτερες συνθήκες διαμονής και εργασίας. «Πετύχαμε έτσι ετήσια εξοικονόμηση πόρων άνω των 30.000 ευρώ. Προχωρήσαμε σε νέα σύμβαση με πρόσκληση ενδιαφέροντος για εσωτερικό ελεγκτή, με ετήσιο κόστος 4,5 χιλ. ευρώ από 19.000 που ήταν η προηγούμενη, εξοικονομώντας 14.500 ευρώ σε ετήσια βάση», είπε χαρακτηριστικά
Ο κ. Μυστρίδης έκανε αναφορά και στους στόχους της επόμενης διετίας, στους οποίους μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η ανάπτυξη μονάδας αποκατάστασης τεσσάρων κλινών, η λειτουργία ελικοδρομίου, η μεταφορά του κέντρου ημέρας του ψυχιατρικού τομέα σε ιδιόκτητο ανακαινισμένο χώρο του παλιού νοσοκομείου, η λειτουργία ιατρείου ύπνου, αλλά και η αξιοποίηση εναπομείναντος χώρου στο νέο νοσοκομείο για δημιουργία μονόκλινων δωματίων μαιευτικής κλινικής με στόχο αύξηση των εσόδων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ