Μενού Κλείσιμο

Απογραφή 2021: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν λάβει τον φάκελο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) έχει δώσει οδηγίες σχετικά με το πώς θα γίνει η διαδικασία, με αρκετούς πολίτες να έχουν λάβει τον σχετικό φάκελο, καθώς η προθεσμία για την ολοκλήρωση της απογραφής, ηλεκτρονικά, εκπνέει στις 26 Νοεμβρίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία, η απογραφή θα γίνεται με συνεντεύξεις κατ’ οίκον.

Ωστόσο, υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν λάβει τον σχετικό φάκελο.

Όπως επισήμανε, ο Απόστολος Κασάπης, διευθυντής του Αυτοτελούς Γραφείου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, μιλώντας στον Alpha 98,9, η Στατιστική Αρχή γνωρίζει σε ποιες γειτονιές δεν έχει γίνει διανομή των φακέλων απογραφής. Γι’ αυτόν τον λόγο και θα δοθεί σχετική παράταση. «Δεν θα ήταν δίκαιο κάποιος να πάρει σήμερα το φάκελο και να έχει μόλις δυο ημέρες μπροστά του για να ολοκληρώσει τη διαδικασία» είπε.

Όπως τόνισε, ένας από τους λόγους που οι φάκελοι της απογραφής δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει απογραφείς. Η ΕΛΣΤΑΤ, αυτές τις ημέρες, εκπαιδεύει νέο προσωπικό και πολύ σύντομα θα έχει διανεμηθεί το σύνολο των φακέλων.

 

Η συμμετοχή «έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες που είχαμε», τόνισε, μιλώντας για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν ήδη απογραφεί.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.