Μενού Κλείσιμο

Αποχωρεί από τους Πολίτες σε Δράση ο Κώστας Τσιουκάνης – Συνεχίζει ανεξάρτητος, στηρίζει Κουκοδήμο – Τι «ώθησε» τον πρώην αντιδήμαρχο στην απόφασή του

Την απόφασή του να τραβήξει τον δικό του δρόμο, εκτός του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» αναμένεται να κοινοποιήσει και γραπτώς την Τρίτη, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τσιουκάνης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνης, όπως όλα δείχνουν αποχωρεί από τον Συνδυασμό του Σάββα Χιονίδη και ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος «στηρίζει» τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο. Απόφαση την οποία ο ίδιος διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία (και αφορμή) στάθηκε ο ορισμός του Νίκου Παπαζιώγα ως επικεφαλής της Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», κατά την πρόσφατη συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) που πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση θα συμμετείχαν μόνο οι επικεφαλής των συνδυασμών και ο πρώην δήμαρχος (προφανώς λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεών του) όρισε «αντ’ αυτού» τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του και πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Παπαζιώγα. Η απόφαση ορισμού η οποία ελήφθη από τον επικεφαλής του συνδυασμού και χωρίς να ερωτηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, στάθηκε η αφορμή για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσιουκάνη.

Σύμφωνα με ότι ίσχυε μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, η δήλωση αποχώρησης δημοτικού συμβούλου από έναν συνδυασμό, θα πρέπει να αναγνωστεί από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει ενδεχομένως, με την επισημοποίηση της ανεξαρτητοποίησης.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ