Μενού Κλείσιμο

Από τον Καπνικό Σταθμό το «ευχαριστώ» του Τούρκου Προξένου της Θεσσαλονίκης

Τον Καπνικό Σταθμό επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Εφε Κευλάν, μαζί με τον εμπορικό ακόλουθο και 4 συνεργάτες του προξενείου..

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να γνωρίσει από κοντά τη συλλογικότητα που αντέδρασε τόσο άμεσα και τόσο οργανωμένα στην πρόσκληση για βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της χώρας του και φυσικά, για να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία που ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτό το κάλεσμα.

Ο κ. Κευλάν ανέφερε ότι ανάμεσα σε όσους συνεργάστηκαν με το Τουρκικό Προξενείο, μέχρι σήμερα, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας είναι αυτή που ξεχώρισε για τον επαγγελματισμό της, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια και προπάντων τα άμεσα αντανακλαστικά της. «Από εσάς δεχτήκαμε τα πρώτα υλικά και με αυτά ξεκίνησε το πρώτο φορτηγό από την Θεσσαλονίκη για την Τουρκία. Σας ευχαριστώ θερμά και δηλώνω εντυπωσιασμένος από την εμπιστοσύνη που εμπνέετε προς τους ανθρώπους της πόλης σας, τους οποίους επίσης ευχαριστώ από καρδιάς!», ανέφερε ο κ. Κευλάν.

Νέα αποστολή βοήθειας με ιατροφαρμακευτικό υλικό από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης

Οι εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου παρέμειναν για μία ώρα στον Καπνικό Σταθμό, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και πληροφορήθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας. Επίσης, παρέμειναν για αρκετή ώρα στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου από το οποίο αποστάλθηκαν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου περίπου 1.500 φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως και ιατρικό υλικό.

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζεται

 Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τους πολίτες της Πιερίας να προσφέρουν τα παρακάτω υλικά: Τρόφιμα μακράς διάρκειας, Είδη προσωπικής υγιεινής, Κουβέρτες και ζεστά μπουφάν (ανδρικά, γυναικεία & παιδικά), Ιατροφαρμακευτικό υλικό

Ο Καπνικός Σταθμός λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 16:00, εκτός Κυριακής. Οι εθελόντριες και οι εθελοντές της ομάδας παρακαλούνται να συμμετέχουν στις εργασίες διαλογής και συσκευασίας τις παραπάνω ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ