Μενού Κλείσιμο

Από το Aachen στο δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη μαθητών Λυκείου στο Δήμο Κατερίνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, είκοσι εννιά μαθητές της Γ’ Λυκείου και τρεις εκπαιδευτικοί της πόλης Aachen Γερμανίας. Την αποστολή υποδέχτηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης, ενώ παρέστη και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Γκούνας.

 

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές των εκπαιδευτηρίων «Πλάτων», Ευάγγελος Καπέτης και Ιωάννης Παπαδόπουλος αντίστοιχα, ενώ αφορμή της επίσκεψης στάθηκε η  αδελφοποίηση των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning, μία πρωτοβουλία που ανοίγει διαύλους επικοινωνίας τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε πολιτιστικό – τουριστικό επίπεδο.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης, αφού καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής, συνεχάρη τους συντελεστές των εκπαιδευτηρίων «Πλάτων», για την υλοποίηση του προγράμματος και τις δυνατότητες που αναπτύσσει, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ενώ όπως τόνισε: «Εδώ και πολλές δεκαετίες, Έλληνες και Γερμανοί έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς φιλίας. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη που νέοι και νέες των δύο χωρών ανταλλάσσουν επισκέψεις και «δένονται» γύρω από ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον».

Παράλληλα, ο κος Νταντάμης αναφέρθηκε στην ιστορική και σύγχρονη ταυτότητα της πόλης, ευχήθηκε καλή διαμονή και κάλεσε τα μέλη της αποστολής να επισκεφτούν και να απολαύσουν τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της Κατερίνης και της Πιερίας ευρύτερα.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Αθανάσιος Γκούνας χαρακτήρισε τους μαθητές «πρεσβευτές του τόπου μας στη Γερμανία», έκανε λόγο για τα ουσιαστικά βήματα συνεργασίας που προωθούνται μέσα από αυτές τις επισκέψεις – ανταλλαγές και προέτρεψε τους μαθητές να κτίσουν τα όνειρά τους σε κάθε επίπεδο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, καθώς και με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ