Μενού Κλείσιμο

Απλά βήματα ενίσχυσης της επιχείρησής σας

Απλά βήματα ενίσχυσης της επιχείρησής σαςΟ κόσμος των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτου του πεδίου δραστηριοποίησης, συνοδεύεται με συνεχείς προκλήσεις, λόγω του όγκου των υποχρεώσεων, αλλά κυρίως λόγω των μεταβολών και των εξελίξεων του κλάδου.  Κάποιες εφαρμογές στον τομέα μπορούν να διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την ομαλή λειτουργία και στη συνέχεια την εξασφάλιση της επιτυχίας, κι από την άλλη απλά “κόλπα” συνεισφέρουν στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, ενισχύοντας τα κέρδη και την ευημερία.

 

Ένα από τα κυριότερα έξοδα που έχει να καλύψει μια επιχείρηση, είναι αυτό της ηλεκτροδότησης, δεδομένου των υψηλών τιμολογίων, των πολύπλοκων ή ογκόδων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται και της σημαντικότητάς του.
Υπάρχουν ωστόσο τρόποι ώστε μια επιχείρηση να απαλλαγεί μερικώς, και να αποταμιεύσει χρήματα που μπορεί να αξιοποιήσει εναλλακτικά.

  • Ξεκινώντας να μειώσουμε την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται, ξεκινάμε φυσικά από το φωτισμό. Προτιμήστε ενεργειακούς λαμπτήρες LED, έναντι πυρακτώσεως, καθώς και αυτόματους φωτοαισθητήρες.
    Για τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, εγκαταστήστε ειδικούς θερμοστάτες που προσαρμόζουν τον εκπεμπόμενο θερμό ή ψυχρό αέρα, αφού πρώτα δεχθούν ως πληροφορίες την εξωτερική θερμοκρασία, και τις ενεργειακές απαιτήσεις του χώρου δεδομένου του επικροτούμενου συνωστισμού.

 

Επιπλέον διατίθενται συστήματα παρακολούθησης ενέργειας, που προσφέρουν αναλύσεις για τη χρήση ενέργειας και τα επίπεδα ισχύος, σε συγκεκριμένα σημεία, έτσι ώστε να εφαρμοστούν επιμέρους μέτρα περιορισμού και εξοικονόμησης.

 

Για επιχειρήσεις που απαιτούν τη χρήση πολλαπλών μονάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών, η βελτιστοποίηση του κέντρου δεδομένων και τροποποιήσεις στον τρόπο ένωσης των διακομιστών, αλλά φυσικά και η χρήση μηχανημάτων που πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές χαμηλής κατανάλωσης , παίζουν ρόλο κλειδί.

 

Τέλος, τη μεγαλύτερη επιρροή έχει φυσικά το είδος της ενέργειας που καταναλώνεται. Έτσι, αν η έρευνα αγοράς ανάμεσα στους πάροχους και το νέο πρόγραμμα zerO+ στο Revma Store δε φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορείτε να στραφείτε σε εναλλακτικές πηγές όπως τα φωτοβολταϊκά.

 

 

Το πλεόνασμα που δημιουργεί η συνετότερη χρήση και ορθότερη διαχείριση της ενεργειακής πηγής, δίνει στην επιχείρηση την ευκαιρία να αυξήσει τον προϋπολογισμό προς εκμετάλλευση άλλων τομέων, συνδεόμενους είτε με το επίπεδο ικανοποίησης του εργατικού δυναμικού, είτε με σημαντικές για την ανάπτυξη συνεργασίες ή λειτουργίες.

  • Τα διάφορα θεσμικά και νομικά πλαίσια κατά το οποία μια επιχείρηση πρέπει να πορεύεται, δεν είναι απλά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργείται σύγχυση και αβεβαιότητα. Από τη μία ο ανανεωμένος κανονισμός προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που αυξάνει τις απαιτήσεις στα συστήματα προστασίας για απόρρητες πληροφορίες και από την άλλη τα διαφορετικά μοντέλα διοίκησης ανάλογα με το πεδίο εξειδίκευσης.
    Είναι δύσκολο να βρεθούν εργαζόμενοι να ενταχθούν στο σταθερό δυναμικό, ωστόσο μερικές εταιρείες όπως για παράδειγμα η
    fsociety.gr προσφέρουν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό διάφορες χρήσιμες για την ασφάλεια, τη συνέχιση και την ανάπτυξη μιας εταιρείας.

 Η επιλογή εξωτερικού συνεργάτη ίσως συμφέρει, σκεπτόμενοι το γεγονός ότι τόσο από τη δική του πλευρά η έκφραση της γνώμης και  όσο και από τη δική σας η έκφραση της αρέσκειας ή δυσαρέσκειας θα γίνεται αντικειμενικότερα προκαλώντας λιγότερο αντίκτυπο, σε σχέση με έναν ενσωματωμένο μόνιμο συνεργάτη.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.