Μενού Κλείσιμο

“Απαίτηση” η μεταγυμνασιακή δομή

Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης με την υφυπουργό Παιδείας

Το αίτημα για δημιουργία μεταγυμνασιακής δομής για τα παιδιά με αναπηρία, μετέφεραν στην υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πιερίας, αλλά και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, η συνάντηση έγινε σε «ιδιαίτερα θετικό κλίμα» και σ’ αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) από τους Νομούς Πιερίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Πιερίας, καθώς και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, Αστέριος Καστόρης και Χάρης Τζαμακλής.
Κυρίαρχο θέμα της, αποτέλεσε το αίτημα των γονέων για τη δημιουργία νέας δομής για τους αποφοίτους των ΕΕΕΕΚ, ως μέριμνα για τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευσή των παιδιών με αναπηρία, αλλά και η συνέχιση της φροντίδας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσαν στην Υφυπουργό κείμενο σχεδίου μεταγυμνασιακής δια βίου εκπαιδευτικής δομής.
Από την πλευρά της (σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση) η Υφυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης ώστε τα παιδιά με αναπηρία να παραμένουν εντός του εκπαιδευτικού πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τους και τη σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Πρόσθεσε δε ότι το Υπουργείο θα επιδιώξει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το σχεδιασμό μιας απαραίτητης μεταγυμνασιακής δομής, με τη δημιουργία επιτροπής διαβούλευσης, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η συγκρότηση μιας μεταγυμνασιακής δομής θα μπορούσε να εξασφαλίσει την εκπαίδευση, τη σύνδεση με την εργασία, το θεραπευτικό πλαίσιο και τη στέγαση των αποφοίτων».
Τέλος, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, διαβεβαίωσε πως η Πολιτεία βρίσκεται με όλους τους δυνατούς τρόπους, στο πλευρό των μαθητών με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ