Μενού Κλείσιμο

Αντίθετοι οι θεσμικοί παράγοντες της Πιερίας στη δημιουργία δομής προσφύγων στην Πέτρα

«Σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας» πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, για το ενδεχόμενο δομής προσφύγων στις πρώην εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου, εγκαταστάσεις που έως τις αρχές του προηγούμενου αιώνα φιλοξενούσαν την ιστορική Μονή Παγίας της Πέτρας.

Στη σύσκεψη η οποία φιλοξενήθηκε στο επισκοπείο, συμμετείχαν εκτός από τον Μητροπολίτη Γεώργιο, οι τέσσερις βουλευτές Πιερίας, η αντιπεριφερειάρχης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης και ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη για το αποτέλεσμα της σύσκεψης, σημειώνεται πως από όλους τους συμμετέχοντας τονίστηκε η σπουδαιότητα της Μονής ως  αρχαίο θρησκευτικό μνημείο της Ορθοδοξίας το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία και τις τύχες του Ελληνισμού κατά τη βυζαντινή και νεότερη ιστορία. «Επίσης, τονίστηκε η ακαταλληλότητα του τόπου λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών. Έπειτα από αυτά, όλοι κατέληξαν στην πολλαπλή ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου για τη φιλοξενία προσφύγων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατόπιν αυτού, συνεχίζει η ανακοίνωση, «και μέσα σε απόλυτο πνεύμα ενότητας επισημάνθηκε ότι  η φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να γίνεται με όρους ανθρωπισμού, ευθύνη, οργάνωση και μέθοδο.»

Σύμφωνα με την Μητρόπολη, «όλοι οι παρόντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει για το συγκεκριμένο θέμα.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ