Μενού Κλείσιμο

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στον δήμαρχο Κατερίνης με θέματα παιδείας

Μετά από αίτημα της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτού Μπέττυς Σκούφα, με τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο. Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής, για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και για την ετοιμότητα του Δήμου Κατερίνης.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνάντηση προέκυψαν τα εξής:

-Η πρόσληψη των καθαριστριών δεν έχει γίνει ακόμη αλλά ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών.

-Οι προσλήψεις είναι μεν αυξημένες αλλά με συμβάσεις 4 ωρών  αν και το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και Παιδείας είχαν δεσμευτεί  για κανονικές συμβάσεις εργασίας.

-Δεν καλύπτουν τις ανάγκες για ασφαλές περιβάλλον με το δεδομένο των αλλαγών στα διαλείμματα, την αύξηση των παιδιών στα ολοήμερα τμήματα και την ανάγκη συνεχούς απολύμανσης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι και στη λύση των δίμηνων συμβάσεων που όπως ενημερωθήκαμε από το δήμαρχο δόθηκε δυνατότητα στους δήμους. Οι δίμηνες συμβάσεις δεν καλύπτουν ανάγκες παιδιών αλλά πελατειακές σχέσεις. Οι ανάγκες σε καθαριότητα ήταν γνωστές και συγκεκριμένες πολύ πριν το άνοιγμα των σχολείων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπως και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας έχουμε ζητήσει μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Ζητήσαμε από το δήμαρχο να ερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης  αιθουσών ώστε να πιέσουμε όλοι την κεντρική εξουσία σε ουσιαστικές λύσεις για τη μόρφωση, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης ακόμη, έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους τρόπους επίλυσής τους», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ