Μενού Κλείσιμο

Αντιπλημμυρική θωράκιση με έργα

Συνεχίζονται οι σωστικές παρεμβάσεις από την Π.Ε. Πιερίας

Στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, μετέβη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επίβλεψε τις εξελισσόμενες εργασίες καθαρισμού τάφρου σε μήκος περίπου 1500 μέτρων από την 5η επαρχιακή οδό Κατερίνης-Καρίτσας-Δίον έως τη Δημοτική Κοινότητα Βροντούς. Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων, που υλοποιούνται μετά τις σοβαρές ζημιές, που προκλήθηκαν στην Πιερία από το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι συγκεκριμένες σωστικές ενέργειες αφορούν έργα άμεσης προτεραιότητας, για αυτό το λόγο και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώθηκε για την πορεία τους και ζήτησε την επίσπευσή τους, ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν και να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με παρόμοια φαινόμενα.

«Με συντονισμό και προγραμματισμό η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει το απολύτως επιβεβλημένο έργο της για την αντιπλημμυρική «θωράκιση» της περιοχής, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να  ολοκληρωθούν σύντομα παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές, αναβαθμίζουν την περιοχή, προσφέροντας ασφάλεια και ποιότητα ζωής στους κατοίκους»,επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Μαζί με την κ. Μαυρίδου στον τόπο των παρεμβάσεων, μετέβησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς  Παναγιώτα Τζιάφα, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς και ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  Παναγιώτης Μαυρίδης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ