Μενού Κλείσιμο

«Αντίο» BlackBerry: Αύριο το τέλος των κλασικών τηλεφώνων

Οι φανατικοί χρήστες των BlackBerry που επιμένουν να χρησιμοποιούν τα κλασικά κινητά τηλέφωνα, θα πρέπει από αύριο να αποχαιρετήσουν την «ασφάλεια» της συσκευής τους, με την εταιρεία να υπενθυμίζει πως στις 4 Ιανουαρίου, θα σταματήσει και επισήμως να υποστηρίζει τα συγκεκριμένα μοντέλα.

 

Όπως μεταδίδει το NBC, η διακοπή υποστήριξης θα επηρεάσει ακόμα και πολύ βασικές λειτουργίες όπως τις κλήσεις, την αποστολή SMS, την χρήση δεδομένων και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

 

Έτσι, με την αυγή του νέου χρόνου, οι κάτοχοι τους θα πρέπει να αποχαιρετήσουν το BlackBerry Messenger (BBM) και τα χαρακτηριστικά, εξωτερικά πληκτρολόγια.

 

Από το 2020 η άλλοτε πρωτοπόρα εταιρεία στην βιομηχανία των smartphone είχε προειδοποιήσει πως θα έρχονταν περικοπές στην γκάμα των κινητών της που θα υποστηρίζονταν.

 

«Υπενθυμίζουμε ότι οι υπηρεσίες για το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 7.1 OS ή προηγούμενη έκδοση, το λογισμικό BlackBerry 10 και το BlackBerry OS 2.1 και τις προηγούμενες εκδόσεις, δεν θα είναι διαθέσιμες μετά τις 4 Ιανουαριου 2022».

 

Η BlackBerry έχει πλέον μετατοπίσει τις δραστηριότητές της από τα τηλέφωνα στο λογισμικό, παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλείας λογισμικού σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.