Μενού Κλείσιμο

Αντιδημαρχία Τουρισμού: Ο Δήμος Κατερίνης παρουσιάστηκε στο Βερολίνο

Αντιδημαρχία Τουρισμού: Ο Δήμος Κατερίνης παρουσιάστηκε στο Βερολίνο

 

Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, παρουσιάστηκε ο προορισμός της Κατερίνης σε ειδικό κοινό που ασχολείται με τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου, στον εναλλακτικό πολυχώρο του Holzmarkt, επαγγελματίες του τουρισμού και της δημιουργικής κοινότητας  του Βερολίνου αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης να ενημερωθούν σχετικά με τον προορισμό Κατερίνη.

Στην ειδική αυτή εκδήλωση, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου παρουσίασε τις εμπειρίες που προσφέρει στου επισκέπτες ο Δήμος Κατερίνης, τις δυνατότητες φιλοξενίας καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό, ήταν η μέριμνα για τον προσβάσιμο τουρισμό και η ανάπτυξη προς αυτή την κατεύθυνση. Έπειτα από την παρουσίαση, Έλληνες και Γερμανοί συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις και να απαντήσουν σε ερωτήσεις των προσκεκλημένων.

Την ίδια ημέρα, η αποστολή από την Κατερίνη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνο-γερμανικής κοινότητας του Βερολίνου, Παναγιώτη Ματλή, καθώς επίσης και με τον αρχιερατικό Επίτροπο Βερολίνου, Βρανδεμβούργου και Μικλεμβούργου-Πομερανίας κ. Εμμανουήλ.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις εξωστρέφειας με τη μορφή της «Διπλωματία Πόλεων» που υλοποιεί η αντιδημαρχία τουρισμού με κύριο στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας στο διεθνές κοινό και την ανάπτυξη συνεργειών για την διευρυμένη προσέλκυση τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κώστας Κουκοδήμος: Εξωστρέφεια και τουριστική ανάπτυξη

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Οι κινήσεις στρατηγικής ανάδειξης του τόπου μας συνεχίζονται βήμα – βήμα.  Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτήσαμε ένα πρόγραμμα με όραμα για την πόλη, που έχει στόχο την εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη και προάγει τη μοναδικότητα της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής. Προχωράμε στην υλοποίηση των στοχευμένων ενεργειών προβολής του τόπου μας, σε Ελλάδα και εξωτερικό».

 

ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου: «Τελευταίος σταθμός μας στο εγχείρημα της «Διπλωματίας Πόλεων» για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μας το έτος 2022 ήταν το Βερολίνο. Σε μία σύντομη αναδρομή στην χρονική περίοδο 2021-2022, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, οι συμμετοχές και δράσεις της Αντιδημαρχίας Τουρισμού έχουν υπερασπισθεί κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα του τουριστικού προορισμού της περιοχής μας στο Βουκουρέστι (Ρουμανία, 2021), στην Ανάπα (Ρωσία, 2021),  στο Βερολίνο (Γερμανία, 2021 & 2022), στην Ματέρα (Ιταλία, 2022), στο Λονδίνο (Αγγλία, 2022) και τέλος, στις Βρυξέλλες (Βέλγιο, 2022) το Διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου, ως μέλος του δικτύου των 50 Ευρωπαϊκών Πόλεων που έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Smart Tourism Destinations”  συνεχίζουμε ενεργά να ενισχύουμε την διπλωματική δικτύωση της Κατερίνης με την Ευρώπη. Παράλληλα, να διαμορφώνουμε περιβάλλοντα ποιοτικής και ουσιαστικής παρουσίασης και προβολής του τουριστικού μας προορισμού. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι, οι δράσεις μας έρχονται να ενισχύσουν την «ήπια ισχύ» της Διπλωματίας Πόλεων που εκτενέστερα αναπτύσσει με στρατηγική, η Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης και ο Δήμαρχος, Κώστας Κουκοδήμος.

Η επικείμενη δράση της «Διπλωματίας Πόλεων» στο Βερολίνο ήταν το επιστέγασμα των σχέσεων που αναπτύχθηκαν πέρυσι τον Νοέμβρη με τους ανθρώπους της δημιουργικής βιομηχανίας και του Οργανισμού Τουρισμού του Βερολίνου. Τούτη τη φορά και με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον Γερμανών επαγγελματιών του τουρισμού για τις εναλλακτικές εμπειρίες που προσφέρει ο τουριστικός προορισμό μας, για το παραλιακό μέτωπο και τις προσβάσιμες ακτές της Κατερίνης, για τις ορεινές περιπατητικές διαδρομές της, καθώς και για το αστικό της κέντρο. Στην βάση όλων των παραπάνω, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το θετικό κλίμα διαβούλευσης που έχει διαμορφωθεί καθώς και για το γεγονός ότι έχει εδραιωθεί ένας διάλογος με προοπτική και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και συνεργασίας, η οποία δύναται να δυναμιτίσει στρατηγικές στοχεύσεις μας, όπως η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και η άμβλυνση της εποχικότητας στον τουριστικό προορισμό, ο οποίος αποτελεί προορισμό τεσσάρων εποχών.

Ο απόδημος Ελληνισμός και η Ορθόδοξη Εκκλησία του Βερολίνου μας υποδέχθηκαν με θερμότητα δια μέσου του Προέδρου της Ελληνο-γερμανικής κοινότητας του Βερολίνου, Παναγιώτη Ματλή, και του σεβασμιότατου Επισκόπου Εμμανουήλ στον κατανυκτικό Ι.Ν της Αναλήψεως του Κυρίου στο Βερολίνο.

Με όλους τους συνομιλητές μας, Βερολινέζους και Έλληνες, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Μάρτη του 2023, στην έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της τουριστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης συνεχίζει απρόσκοπτα να υλοποιεί τις στοχεύσεις που εμπεριέχονται στο εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης για το Έτος 2022 ενώ εργαζόμαστε εντατικά και σε συνεργασία με τους εταίρους του δήμου στον τουριστικό στρατηγικό σχεδιασμό για την διαμόρφωση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης για το Έτος 2023.

Πρόθεσή μας και για το 2023 θα είναι ο συνεχής διάλογος με επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή μας, μέσω της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κατερίνης και με όλους τους τοπικούς φορείς, θεσμικούς και μη, που εμπλέκονται  με τον τουρισμό με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του τόπου μας και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το γραφείο Τουρισμού είναι στην διάθεση όλων των επιχειρηματιών Τουρισμού που επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω πληροφόρηση και συνδέσμους επικοινωνίας που αποκτήθηκαν από το ταξίδι διπλωματίας προορισμών στο Βερολίνο, 1-3 Δεκεμβρίου του 2022.

Τέλος, επιθυμώ να ευχαριστήσω όσους υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας και να συγχαρώ  τους συνεργάτες μας στον Στρατηγικό Σχεδιασμό ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Κατερίνης, την εταιρεία Wise Ram, για την άρτια διοργάνωση και τον επαγγελματισμό τους και σε αυτή την από κοινού δράση μας στο Βερολίνο. Το αντικείμενο της διαμόρφωσης και προβολής της τουριστικής ταυτότητας ενός τόπου είναι δυναμικό. Διαφαίνεται θεωρητικό αλλά επί του πρακτέου απαιτεί τεχνοκρατική αντίληψη και επιστημονική καθοδήγηση που η νέα Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης για πρώτη φορά στα χρονικά ενέταξε στις συνεργασίες και αρμοδιότητες του δήμου και φροντίζει να αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ