Μενού Κλείσιμο

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για το… Αιολικό πάρκο!

Στο ΣτΕ και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια προσφεύγουν οι κάτοικοι της Μηλιάς

Μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Επιτροπή Αγώνων κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη ξεκινούν τις διαδικασίες προσφυγής και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με σκοπό να «αναχαιτίσουν» την δημιουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή «Πέντε Πύργοι» των Πιερίων.

Ήδη την Δευτέρα συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο στη Δημοτική Κοινότητα της Μηλιάς, κατόπιν παράκλησης του Δήμου Κατερίνης ο οποίος ζητάει από την τοπική κοινότητα, θετική ή αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με την εκμίσθωση 140 στρεμμάτων του βουνού.
Οι πληροφορίες λένε, οτι η γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου είναι απαραίτητη αφού η προς μίσθωση έκταση, για την δημιουργία αιολικού πάρκου με την εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών, ανήκει στους κατοίκους της Μηλιάς.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα «πλήθος κόσμου πίεζε τους τοπικούς συμβούλους να γνωμοδοτήσουν αρνητικά καθώς όπως για ακόμη μια φορά έγινε αντιληπτό, η τοπική κοινωνία δεν επιθυμεί την εγκατάσταση ενός τέτοιου έργου στο χωριό.
Τα τρία εκλεγμένα μέλη της τοπικής κοινότητας αντιλαμβανόμενα αφενός τη σοβαρότητα του θέματος και αφετέρου την ανάγκη του κόσμου να εκφράσει δημοκρατικά την άποψή του, αποφάσισαν:
1ον. Να αιτηθούν την αναβολή του συγκεκριμένου θέματος από το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2017 προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στην τοπική κοινωνία να αποφασίσει για το μέλλον της και
2ον: Την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης την Κυριακή 6 Αυγούστου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Κάτω Μηλιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθεί ψηφοφορία. Μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη καθώς και κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη καταθέσει ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ