Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη: Τροχοπέδη τα υψηλά πλεονάσματα

Την ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022 σε ποσοστό κάτω του 3,5%, επεσήμανε η βουλευτής Άννα Μάνη απευθυνόμενη στον Paolo Gentiloni.

Η βουλευτής Πιερίας, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, υποστήριξε πως η πολιτική διατήρησης των υψηλών πλεονασμάτων αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας μας που πλήττεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας.

Η κ. Μάνη, αναφέρθηκε στο «φιλόδοξο», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και κυρίως του brain drain, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι νέοι στη χώρα μας.

Ενόψει αυτών των συνθηκών και της μεγάλης προσπάθειας για ανάκαμψη η κ. Μάνη τόνισε ότι «η χώρα μας θα πρέπει ενδεχομένως να τύχει μια προνομιακής μεταχείρισης στον επιμερισμό των βαρών από το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της πρόσφατης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.