Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη – Τίτλοι τέλους στην υπόθεση Νίκου Παππά

Τίτλοι τέλους σε μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε πριν απο αρκετούς μήνες με τη σύσταση Ειδικής Προκαταρτικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχε η κυρία Μάνη, έπεσαν χθες με την υπερψήφιση του πορίσματος της Νέας Δημοκρατίας από την Ολομέλεια της Βουλής.

Έτσι, ο πρώην Υπουργός, κ. Νίκος Παππάς, παραπέμπεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η Βουλευτής, κατά την εισήγησή της, τόνισε ότι η υπό κρίση υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι η συνέχεια της προσπάθειας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει όλους τους αρμούς της εξουσίας, όπως είχε συμβεί με τις παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης και την περίπτωση Παπαγγελόπουλου, αγνοώντας και καταστρατηγώντας τη θεμελιώδη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

«Προβάλλετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το επιχείρημα ότι δήθεν θέλατε προς όφελος του ελληνικού λαού για το δημόσιο συμφέρον να βάλετε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Αυτό είναι ο μανδύας των ενεργειών σας. Αυτό που στην πραγματικότητα θέλατε και επιχειρήσατε να κάνετε, όπως αποδείχτηκε, ήταν να το ελέγξετε το τηλεοπτικό τοπίο. Να χειραγωγήσετε τα μέσα ενημέρωσης, να προωθήσετε τις πολιτικές σας. Και όλα αυτά όχι για το δημόσιο συμφέρον, αλλά μόνο για δικό σας όφελος».

Επισήμανε δε ότι από το πόρισμα το οποίο είναι βασισμένο σε αδιάσειστα στοιχεία και την αξιολόγηση όλου του αποδεικτικού υλικού, οι ενδείξεις είναι πλέον κάτι περισσότερο από επαρκείς για την ευθύνη του τότε Υπουργού, ο οποίος εκ της θέσεώς του τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

«Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα επιληφθεί και θα κρίνει τις πράξεις του, βάζοντας τέλος σε μια μελανή σελίδα για το πολιτικό σύστημα, τους θεσμούς και για την ίδια τη δημοκρατία», κατέληξε χαρακτηριστικά η Βουλευτής.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ