Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Μειώνεται κατά 50% ο φόρος εισοδήματος στην περίπτωση συνεργασίας αγροτών κατά κύριο επάγγελμα

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:

Μειώνεται κατά 50% ο φόρος εισοδήματος στην περίπτωση συνεργασίας αγροτών κατά κύριο επάγγελμα

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο για πρώτη φορά προβλέπεται μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% για τα φυσικά πρόσωπα, κατ’ επάγγελμα αγρότες, και συγκεκριμένα:

  • για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων ή

 

  • για όσους έχουν συνάψει σύμβαση με συγκεκριμένη επιχείρηση  με αντικείμενο τη συμβολαιακή γεωργία.

 

  • Και στις δύο περιπτώσεις προϋπόθεση είναι να προμηθεύουν το συνεταιρισμό ή την επιχείρηση με ποσότητες προϊόντων ίσων με το 75% τουλάχιστον της συνολικής ποσότητας όμοιων ή παρεμφερών προϊόντων της παραγωγής τους.

 

Μία σπουδαία πρόβλεψη που ενισχύει την αγροτική οικονομία και δίνει κίνητρο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου παρέχονται φορολογικά κίνητρα και σε άλλου τύπου υφιστάμενες επιχειρήσεις, ώστε να επιδιώξουν συνεργασίες και να γίνουν πιο παραγωγικές, ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς.

 

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει σταθερά το πρόγραμμά της, με βασικό στόχο τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και των αγροτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ