Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη: Παλαιά Σιδηροδρομική Γραμμή Πλαταμώνα – η αρχή του τέλους για την επίλυσή του

«Μετά από συνεχή προσπάθεια που κατέβαλα το τελευταίο διάστημα και συντονισμένες ενέργειες με τους συναρμόδιους, το πρώτο και σημαντικό βήμα για το ζήτημα της Παλαιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής Πλαταμώνα λαμβάνει σήμερα αίσιο τέλος και μπαίνει έτσι στην τελική ευθεία ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής», αναφέρει η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη.

Όπως τονίζει η βουλευτής Πιερίας, αφού συμπεριλήφθηκε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε ο αποχαρακτηρισμός της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από το Διοικητικό Συμβούλιο του αρμόδιου φορέα και «ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Πλαταμώνα οδεύει πλέον προς τη λύση του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το θέμα ήδη είχε τεθεί και από το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο.

Η κ. Μάνη, σε δήλωσή της ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά, με τους οποίους, όπως σημειώνει, ήταν σε διαρκή επικοινωνία όλο το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, δρομολογήθηκε με επιτυχία.

Μετά την παραπάνω σημερινή καθοριστική εξέλιξη, ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την παραχώρηση, έτσι ώστε στη συνέχεια, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, της τοπικής κοινωνίας και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της περιοχής να χειριστεί το σημαντικό αυτό ζήτημα για τον Πλαταμώνα, έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας και της Ελλάδας εν γένει.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ