Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη: Οριστική λύση για το Κτηματολόγιο

Όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα της χώρας θα είναι πλέον προσβάσιμα μέσω του gov.gr τόσο στους ιδιοκτήτες τους όσο και στους επαγγελματίες που ασχολούνται με αυτά, καταργώντας με τον τρόπο αυτό τη γραφειοκρατία και εξοικονομώντας φυσικά πολύτιμο χρόνο και πόρους.

«Το πάγιο εδώ και χρόνια αίτημα, το οποίο και η κυρία Μάνη, ως νομικός και η ίδια, είχε θέσει προσωπικά μέσω τηλεδιασκέψεων αλλά και κατ’ ιδίαν και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως και στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γ. Στύλιο, έγινε πράξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Πιερίας.

Όπως τονίζει η κ. Μάνη, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν με ηλεκτρονικό τρόπο όλα τα στοιχεία των ακινήτων τους, ενώ οι επαγγελματίες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και μηχανικοί, μόνο ό,τι είναι απαραίτητο για την άσκηση της δραστηριότητάς τους.

Η ψηφιοποίηση του κτηματολογίου είναι πλέον γεγονός, κάτι που θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τις συναλλαγές των ακινήτων αλλά και θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στην ακίνητη περιουσία όλων των Ελλήνων.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ