Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη – Να ισχύει η κάλυψη εξόδων μετακίνησης και για την ηπειρωτική Ελλάδα – Τι αναφέρει η βουλευτής σε ερώτηση προς τον κ. Βρούτση

Την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για όσους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού επιλέξουν προορισμό στην ηπειρωτική Ελλάδα, ζητά η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη.

«Μια τέτοια μέριμνα, θα ήταν μια κίνηση τόνωσης του τουρισμού προς περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας» σημειώνει η κ. Μάνη, αναφέροντας πως το συγκεκριμένο μέτρο, ισχύει ήδη για νησιωτικές περιοχές.

Στο κείμενο της ερώτησής της η βουλευτής Πιερίας, αναφέρει: Σύμφωνα με την από 6/2020 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για το «Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για την Περίοδο 2020-2021», προβλέπεται για πρώτη φορά ότι για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση των δικαιούχων – ωφελουμένων του προγράμματος εκδίδονται από τους παρόχους ειδικά εισιτήρια, τα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού.

Στην τιμή των εισιτηρίων αυτών συμμετέχουν οικονομικά οι πάροχοι με συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης, ο ΟΑΕΔ με συγκεκριμένο ποσοστό επιδότησης και οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι με συγκεκριμένο ποσοστό ιδιωτικής συμμετοχής, εκτός από τους δικαιούχους ΑμεΑ των οποίων το ποσοστό συμμετοχής είναι μηδενικό.

Στην ως άνω δημόσια πρόσκληση δεν λαμβάνεται αντίστοιχη μέριμνα για την κάλυψη μέρους των εξόδων μετακίνησης (οδοιπορικά, έξοδα διοδίων κτλ.) των δικαιούχων – ωφελουμένων προς τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα.

Επειδή, υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με τα νέα υγειονομικά δεδομένα, οι οδικές μετακινήσεις αποτελούν τον πλέον ασφαλή τρόπο μετακίνησης.

Επειδή, η αντίστοιχη κάλυψη μέρους των οδοιπορικών εξόδων προς τους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδος θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στις περιοχές αυτές.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεστε να λάβετε μέριμνα για αντίστοιχα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού στις οδικές μετακινήσεις ή να καλύψετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μέρος των εξόδων μετακίνησης προς τους παρόχους που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα;»

 Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ