Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη: Η διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής ισότητας καταδεικνύει το επίπεδο του πολιτισμού

Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής ισότητας δεν αποτελούν απλά συστατικά στοιχεία κάθε σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, αλλά καταδεικνύουν και το επίπεδο πολιτισμού κάθε λαού, τόνισε κατά την ομιλία της για την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία, η βουλευτής Άννα Μάνη

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση με το εν λόγω νομοσχέδιο του Υπουργού Επικρατείας, του κ. Γεραπετρίτη, συστήνει τρεις ανεξάρτητες αρχές, τρεις επιτροπές, οι οποίες θα έχουν ευρείες αρμοδιότητες, με στόχο την αποτελεσματικότερη προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν γένει. 

Η πρώτη εξ αυτών είναι η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, η οποία συστήνεται για πρώτη φορά και θα αποτελεί το βασικό αρωγό της Κυβέρνησης στις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Εξίσου σημαντική κρίνεται επίσης τόσο η αναβάθμιση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όσο και η μετεξέλιξη της  Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής. 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε η κ. Μάνη, «θα συνεχίσει να υλοποιεί βήμα-βήμα το σχέδιο της μέχρι να αρθούν όλα τα εμπόδια για τα άτομα με αναπηρία, ώστε να φτάσουν εκεί που θέλουν. Μέχρι να μην υπάρχουν εμπόδια στη μετακίνηση, στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στην εργασία, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, Μέχρι να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την τοποθέτησή της η Βουλευτής.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ