Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη – Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού για την ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων

Να εξετάσουν τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου ενίσχυσης που θα διασφαλίσει την επιβίωση και τη συνέχεια των πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων της Π.Ε. Πιερίας αλλά και όλης της χώρας, ζήτησε η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη με ερώτηση που είχε καταθέσει προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Στην απάντησή της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, αναφέρει μεταξύ άλλων: πως «η επιχορήγηση δράσεων πολιτιστικών φορέων από το ΥΠΠΟΑ είναι δυνατή, μέσω της διαδικασίας εγγραφής αυτών, στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου και συγκεκριμένα στον ιστότοπο του Μητρώου (http://drasis.culture.gr/), ώστε οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ να συνδράμουν κάθε ενδιαφερόμενο φορέα. 

Οι προσκλήσεις αυτές είναι διαθέσιμες στην ως άνω πλατφόρμα, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις υποβολής της αίτησης επιχορήγησης. Η έκδοση προκηρύξεων για την χρηματοδότηση πολιτιστικών φορέων για το έτος 2021, προγραμματίζεται εντός Ιανουαρίου 2021».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η κ. Μάνη υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή των αιτημάτων επιχορήγησης δράσεων σύγχρονου πολιτισμού. 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τις 7 Ιανουαρίου 2021 και ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου 2021, ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ