Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη: Αξιοκρατικό και διαφανές το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο

Το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, με γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό, που καθιερώνεται ως κανόνας με τη νέα ρύθμιση, είναι ένα σύστημα αξιοκρατικό, αντικειμενικό και διαφανές, υποστήριξε η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που αφορά τον ΑΣΕΠ.

Η κ. Μάνη, έκανε λόγο για ένα σύστημα που εξασφαλίζει ότι στο Δημόσιο θα εργάζονται οι πλέον κατάλληλοι για την κάθε θέση, μακριά από πελατειακές λογικές. Στάθηκε δε ιδιαίτερα, στην αυξημένη μοριοδότηση που προβλέπεται λόγω εντοπιότητας, διατυπώνοντας μάλιστα την πρόταση να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις, όσων θα επιλέξουν είτε να επιστρέψουν στον τόπο τους είτε να παραμείνουν σε αυτόν, ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση. «Η ελληνική περιφέρεια έχει ανάγκη από στήριξη και από τέτοιου είδους νομοθετικές πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, η βουλευτής της Ν.Δ. πρότεινε το ενδεχόμενο μιας αντίστοιχης μοριοδότησης και για τα ελληνόπουλα που έφυγαν στο εξωτερικό. Ένα μέτρο, που θα βοηθούσε στην αντιστροφή του brain drain και θα τους έδινε ένα επιπλέον κίνητρο για την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αποτελέσει μία ακόμα από τις κορυφαίες παρακαταθήκες που θα αφήσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. «Μία μεταρρύθμιση που ανταμείβει τη νέα γενιά που αγωνίζεται σκληρά και που πλέον ξέρει ότι αν προσπαθήσει και το αξίζει πραγματικά, μπορεί να επιτύχει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση της κ. Μάνη

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ