Μενού Κλείσιμο

Ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

«Από το ΟΧΙ στην Απελευθέρωση»

 

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 η Χορωδία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό της Κατερίνης ένα εκ των σημαντικότερων επετειακών έργων της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας που αναφέρεται στο ΟΧΙ, την «Καταχνιά» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, στίχους Κώστα Βίρβου και επιμέλεια κειμένων Νικηφόρου Βρεττάκου.

 

Η εκδήλωση που τιτλοφορείται «από το ΟΧΙ στην Απελευθέρωση», υλοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου και υποστηρίζεται από τον Δήμο Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και είναι υπό την αιγίδα της Ιερής Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα.

Παράλληλα με το μουσικό μέρος θα παρουσιαστούν και ιστορικές πτυχές της περιόδου που αναφέρονται στην τοπική ιστορία συνοδευμένες από αρχειακό φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό.

Τραγουδούν οι Ιωάννα Ηλιάδου και Γεώργιος Κίτσας. Απαγγελίες Γιώργος Βατουσιάδης. Ιστορικά αναγνώσματα-παρουσίαση Περικλής Χατζηγιάννης. Τα ιστορικά κείμενα-έρευνα είναι του Νικόλαου Σαλπιστή.

Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Σημειώνουμε ότι η είσοδος για το κοινό, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις τις Εστίας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ