Μενού Κλείσιμο

Ανεπιθύμητοι όσοι ψηφίζουν μνημόνια

Ανοιχτή επιστολή αγροτών προς τους βουλευτές Πιερίας εν’ όψει της ψηφοφορίας για το 4ο μνημόνιο

Να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο και να καταδικάσουν την εφαρμογή των τριών προηγούμενων μνημονίων, ζητούν από τους τέσσερις βουλευτές Πιερίας ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης και η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Κατερίνης.

Στην ανοιχτή επιστολή τους, σημειώνουν οτι (και) ο αγροτικός κόσμος έχει δείξει αρκετή ανοχή και υπομονή και πως σε περίπτωση που υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα καταδίκης του ελληνικού λαού «θα είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα στο νομό μας»

Στην επιστολή τους αναφέρουν: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ευθύνες φέρουν και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

Κύριοι Βουλευτές του Νομού Πιερίας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης,  η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Κατερίνης και οι χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργάτες γης του νομού μας, που βρισκόμαστε στα πρόθυρα τις οικονομικής κατάρρευσης, τις φτώχειας και τις μιζέριας, σας καταθέτουμε ως κοινή απόφασή μας , την ισχυρή διάθεσή μας να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Σας καλούμε ανοιχτά,

-Να καταψηφίσετε το νέο μνημόνιο

-Να καταδικάσετε την εφαρμογή των προηγούμενων τριών μνημονίων

Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Νομό μας με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως το ίδιο θα ισχύει και για όλους τους έως τώρα εκλεγμένους βουλευτές,  νυν και πρώην,  που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς ψηφίζοντας μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους.

Θα μας βρείτε απέναντι σας !

Αρκετή ανοχή και υπομονή έχουμε δείξει ως τώρα, έχουμε και μνήμη και γνώση, είμαστε αποφασισμένοι, φτάνει πια!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία.

Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

-Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης

-Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Κατερίνης»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ