Μενού Κλείσιμο

Αναθεώρηση χρήσεων γης – Δια ζώσης οι προτάσεις του ΤΕΕ Πιερίας στον αντιδήμαρχο Δόμησης Κατερίνης

Στο πλαίσιο της κατάθεσης προτάσεων και ενστάσεων για τη μελέτη «Αναθεώρηση των χρήσεων γης στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Κατερίνης και εναρμόνιση με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Κατερίνης», ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης είχε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Πιερίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/ Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση, εκ μέρους της ΝΕ του ΤΕΕ Πιερίας, ήταν ο Πρόεδρος της Κωνσταντίνος Μπίσμπας και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βασιλειάδης. Παρόντες επίσης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Κατερίνης Βασίλης Ταβαντζής, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δόμησης Σταύρος Κοκολάκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Ηλίας Πογιαρίδης και η αρμόδια Υπάλληλος Μαρίζα Αντωνακοπούλου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν βήμα – βήμα σημαντικά σημεία της μελέτης και ανέλυσαν τις προτάσεις για την αναθεώρηση των χρήσεων γης που κατατέθηκαν από τη ΝΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ στην Πιερία.

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους δημότες, τους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου ώστε να δώσουμε ένα αναθεωρημένο σχέδιο Χρήσεων Γης που θα καλύπτει ανάγκες και θα ανοίγει δρόμους για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Κατερίνης. Οι εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Πιερία κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες συζητήσαμε και αναλύσαμε διεξοδικά προκειμένου να συμπεριληφθούν στον τελικό σχεδιασμό», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Νταντάμης.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ Κωνσταντίνος Μπίσμπας τόνισε: «Οι χρήσεις γης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης της πόλης μας. Πιστεύουμε ότι η παρούσα αναθεώρηση κινείται σε θετική κατεύθυνση και στην ουσία ενεργοποιεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κατερίνης δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης ενός τόσο σημαντικού εργαλείου, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ως θεσμοθετημένο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας αλλά και εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μηχανικούς, κατέθεσε τις προτάσεις του, οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά στη σημερινή συνάντηση και συμπεριλήφθηκαν στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης. Με διάθεση συνεργασίας παραμένουμε πάντοτε στη διάθεση της Υπηρεσίας για οποιοδήποτε θέμα αφορά το δικό μας επιστημονικό πεδίο».

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ