Μενού Κλείσιμο

Αναστάτωση λόγω νέων κριτηρίων

Ερώτηση του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου για την κάρτα σίτισης φοιτητών

Οι αναφορές φοιτητών (και των οικογενειών τους) οι οποίοι φοιτούν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας για τα κριτήρια που ισχύουν για τη χορήγηση της κάρτας σίτισης, είναι στο επίκεντρο της ερώτησης του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκοδήμο, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναφορές από φοιτητές που φοιτούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, για τροποποίηση των (εισοδηματικών) κριτηρίων που αφορούν την παροχή δωρεάν κάρτας σίτισης

Όπως υποστηρίζει στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής Πιερίας, στις Προϋποθέσεις δωρεάν σχετιζομένων αναφέρεται ότι δικαιούνται: Άγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ προκειμένου για οικογένεια με ένα μόνο τέκνο. Για οικογένειες με δύο τέκνα και πλέον το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου.

Παρόλα αυτά, υποστηρίζει ο κ. Κουκοδήμος, «απορρίπτονται αιτήσεις φοιτητών που πληρούν το παραπάνω κριτήριο και όλα τα υπόλοιπα φυσικά που τίθενται με το αιτιολογικό ότι υπάρχει τροποποίηση του εισοδηματικού κριτηρίου και ότι το αντίστοιχο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, ακαθάριστο

Αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργείται αναστάτωση αλλά και επιπλέον επιβάρυνση για τις οικογένειες τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε πολλές περιπτώσεις και σε διαφορετικές πόλεις.»

Ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, καταλήγει, ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό αν:

-Έχουν τροποποιηθεί τα εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή δωρεάν κάρτας σίτισης σε φοιτητές και ποια είναι αυτά;

-Υπάρχει πλαφόν στην χορήγηση καρτών σίτισης ανά πανεπιστήμιο;

-Τροποποιούνται τα εισοδηματικά κριτήρια ανά πανεπιστήμιο;

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ