Με μια ξεκάθαρη δήλωση η «Ανανέωση Τώρα» του Γιώργου Νταντάμη, παίρνει θέση για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, καταθέτοντας πρόταση για υπερψήφιση του Συνδυασμού «Εκκίνηση» με επικεφαλής τον Κώστα Κουκοδήμο.
Με την ψήφο τους οι δημότες της Κατερίνης την Κυριακή, διαμόρφωσαν τους συσχετισμούς στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος. Η «Ανανέωση Τώρα», «ζύγισε» τα δεδομένα και τα περιθώρια καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο μονομάχων της Κυριακής και επέλεξε την «καθαρή θέση», όπως αναφέρουν στελέχη της, καταθέτοντας «ανοιχτά» τη δική της άποψη για το ποιος μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Κατερίνη, αλλά και ποιος έχει τη διάθεση να συνεργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο, προβλήματα που είναι πάνω από πρόσωπα και συνδυασμούς.
Η απόφαση υποστήριξης του Κώστα Κουκοδήμου στο β’ γύρο των εκλογών για το Δήμο, είναι το αποτέλεσμα συναντήσεων αρχικά στελεχών των δύο συνδυασμών οι οποίες συνεχίστηκαν με τη συνάντηση των δύο επικεφαλής. Φαίνεται πως τα επιτελεία των συνδυασμών έχουν κοινή άποψη για το μήνυμα αλλαγής που έστειλαν οι δημότες και με βάση την δύναμή τους (σε έδρες) κατέληξαν σε μια «μινιμουμ» προγραμματική συμφωνία. «Δεν πρόκειται για μια συνεργασία που στόχο έχει τη νομή της εξουσίας, αλλά την όσο δυνατόν καλύτερη αποκωδικοποίηση του μηνύματος των δημοτών την 26η Μαΐου». Τα ίδια στελέχη είναι πεπεισμένα πως διαμορφώνονται πλέον ιδανικές συνθήκες για την πορεία της πόλης, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η πρότασή τους, θα έχει απήχηση ακόμη και σε δημότες που επέλεξαν να ψηφίσουν άλλους συνδυασμούς πέρα από την «Ανανέωση Τώρα» και την «Εκκίνηση»
Η ανακοίνωση του Συνδυασμού την οποία υπογράφει ο κ. Νταντάμης έχει ως εξής: «Η εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στον Δήμο Κατερίνης έδωσε τα εξής αποτελέσματα: ο πρώτος συνδυασμός του κ. Χιονίδη καταλαμβάνει 13 έδρες, ο δεύτερος σε κατάταξη συνδυασμός του κ. Κουκοδήμου καταλαμβάνει 11 έδρες, ο τρίτος συνδυασμός, η δική μας «Ανανέωση Τώρα», καταλαμβάνει 10 έδρες, ο συνδυασμός του κ. Λιακόπουλου καταλαμβάνει 5 έδρες και οι κ.κ. Τσουπέης και Παπαδόπουλος καταλαμβάνουν από 1 έδρα.
Λόγω της εφαρμογής του νέου νόμου «Κλεισθένη», ο οποίος εφαρμόζει την απλή αναλογική για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων, η εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουνίου για την ανάδειξη Δημάρχου δεν πρόκειται να αλλάξει τις έδρες των παρατάξεων, οι οποίες παραμένουν ως έχει. Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι για να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος μας χρειάζεται η πλειοψηφία των 21 εδρών. Αυτή την πλειοψηφία δεν την έχει καμία δημοτική παράταξη.
Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δημότες έδωσαν σχεδόν ισοδυναμία στις τρεις πρώτες δημοτικές παρατάξεις και την εντολή για συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνδιοίκηση.
Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού μας και εγώ προσωπικά δώσαμε έναν έντιμο, ηθικό, υπεύθυνο και δημοκρατικό αγώνα. Στόχος μας η Ανανέωση της διοίκησης του Δήμου με τον Δημότη στο επίκεντρο, με διαφάνεια και διαβούλευση στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Σήμερα, με την ίδια εντιμότητα και ευθύνη, απαντώντας δημοσίως σε χιλιάδες ερωτήματα που καθημερινά φθάνουν στο γραφείο μας για το τι θα πράξει ο συνδυασμός μας, νιώθω την υποχρέωση να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος απέναντί σας. Τόσο ο κ. Χιονίδης όσο και ο κ. Κουκοδήμος ζήτησαν συνάντηση μαζί μου. Συνομίλησα και με τους δύο θέτοντας στη βάση του διαλόγου τις βασικές αρχές μας, τη σύνθεση των προγραμματικών μας θέσεων και δεσμεύσεων.
Η απόφαση της ολομέλειας του συνδυασμού μας έχει ως εξής:
Η «Ανανέωση Τώρα» είχε και έχει ως κυρίαρχο στόχο την ανανέωση σε πρόσωπα και πρακτικές στον Δήμο Κατερίνης. Ήμασταν οι πρώτοι που δεσμευτήκαμε γι αυτό δημόσια. Στον προγραμματικό μας λόγο κυρίαρχη θέση είχε η δέσμευση «Σπάμε τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων». Επίσης, πολλές φορές τονίσαμε ότι είμαστε «Ενωτικοί» βλέποντας μπροστά από τις εξελίξεις και ότι με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και να συνεργαστούμε για την πρόοδο του Δήμου μας.
Γίνεται αντιληπτό ότι οι προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις βρίσκονται πιο κοντά στον κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον συνδυασμό «Εκκίνηση», τον οποίο αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Κυριακή 2 Ιουνίου με στόχο τη συνδιοίκηση του Δήμου. Οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε και δεσμευτήκαμε ότι θέτουμε το συμφέρον των δημοτών πάνω από όλα. Το μέλλον του Δήμου μας, το μέλλον των παιδιών μας, η ελπίδα για το αύριο επιβάλλει συνεργασία με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, την προοπτική και τη διαφάνεια.
Είναι θέση ευθύνης να βγω ξεκάθαρα και δημόσια να σας ενημερώσω με ειλικρίνεια για το τι πρόκειται να πράξουμε ως συνδυασμός, ζητώντας τη στήριξή σας και σ’ αυτή την απόφαση. Μόνο με τη συνεργασία, μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας στην καθημερινή διοίκηση του Δήμου μπορούμε να πετύχουμε την ανανέωση και την υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων για τον Δήμο Κατερίνης που αξίζουμε. Η ομάδα της «Ανανέωσης Τώρα» και εγώ προσωπικά θα είμαστε εγγυητές για τη διαφάνεια στον Δήμο Κατερίνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας τετραετούς θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Δ. Νταντάμης
Επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.