Μενού Κλείσιμο

«Αναληθή και προσβλητικά τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος»

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο επιχειρηματίας Βασίλης Λάμπρου

«Πράγματι ο Δήμαρχος Κατερίνης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψαν μια μεγάλη τουριστική επένδυση», δηλώνει ο κ. Λάμπρου

 

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του δημάρχου κατά τη συζήτηση για παραλιακή έκταση του δημοσίου την οποία θα έβγαζε στο σφυρί το ΤΑΪΠΕΔ στην Ακτή Καλλιθέας. Αν και η αξιοποίηση (μέσω ιδιωτικών επενδύσεων) της έκτασης ματαιώθηκε μετά από αντίδραση κατοίκων της Καλλιθέας, των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του δημάρχου Κατερίνης, το θέμα συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις.

Μετά την προχθεσινή δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κουκοδήμου, οτι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη θεωρώντας πως τα όσα είπε ο δήμαρχος κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ίδιο, θίγουν την τιμή και την υπόληψή του και ο επιχειρηματίας Βασίλης Λάμπρου θα ακολουθήσει την ίδια οδό.

Ο Βασίλης Λάμπρου, παρεμβαίνοντας στην κόντρα Χιονίδη-Κουκοδήμου, ανακοίνωσε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, για τα όσα είπε στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κατερίνης.

Ο Βασίλης Λάμπρου, είναι ο επιχειρηματίας που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της επίμαχης έκτασης η οποία βρίσκεται δίπλα από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα που διατηρεί στην Παραλία Κατερίνης.

Μάλιστα, οι κύριοι Λάμπρου και Κουκοδήμος, είχαν συναντήσει τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα. Να σημειωθεί, οτι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία, από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης της συγκεκριμένης παραλιακής έκτασης.

Ο κ. Λάμπρου, πέρασε στην «αντεπίθεση» και απαντώντας στον κ. Χιονίδη που ανέφερε αυτολεξί «εγώ δεν ζήτησα ποτέ δανεικά από αυτόν τον επιχειρηματία», δηλώνει στην τελευταία παράγραφο της επιστολής του τα εξής: Και «για να συζητούμε τα πράγματα» θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες ποιος υποψήφιος δήμαρχος ερχόταν προεκλογικά στο γραφείο μου και ζητούσε οικονομική στήριξη.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Λάμπρου, έχει ως εξής:

Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ιδίως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα και στις αφίξεις επισκεπτών και με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ο πιο παραγωγικός κλάδος της οικονομίας.

Την ώρα που σε άλλους τουριστικούς νομούς επενδύονται τεράστια κεφάλαια για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, οι τοπικές αρχές αποτελούν τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας, στη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, νέων θέσεωνεργασίας και συνθηκών ευημερίας και προόδου για τον τόπο μας.

Πράγματι ο Δήμαρχος Κατερίνης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία απέτρεψαν μια μεγάλη τουριστική επένδυση, στην οποία θα δημιουργούνταν εκατόν πενήντα και πλέον νέες θέσεις εργασίας. Για την πράξη αυτή ο κ.Δήμαρχος Κατερίνης σήμερα δηλώνει περήφανος !

Στο παραλήρημα του Δημάρχου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στα όσα αναληθή, ανακριβή και προσβλητικά για την τιμή και την υπόληψή μου ανέφερε απαντώ:

Ουδεμία απευθείας εξαγορά θα λάμβανε χώρα. Το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την συγκεκριμένη έκταση, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις  εταιρείες, εκ των οποίων οι τρεις από την Πιερία.

Είναι αναληθές και ανακριβές πως η τιμή του παραπάνω ακινήτου θα ήταν τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Η αλήθεια είναι πως η τιμή εκκίνησης – λόγω της υψηλότερης προσφοράς – θα ήταν 1.100.000 ευρώ. Μάλιστα με την συμμετοχή και τον ανταγωνισμό τεσσάρων υποψηφίων η τελική του τιμή θα έφθανε αρκετά εκατομμύρια.

Είναι αναληθές και ανακριβές πως όταν η έκταση ξεπερνά τα 50 στρέμματα ο ιδιώτης μπορεί να αλλάξει μόνος του τη χρήση γης . Ουδεμία σχέση έχει ο αριθμός των στρεμμάτων για να γίνει αλλαγή χρήσης γης, την οποία μπορούν να διενεργήσουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Και “για να συζητούμε τα πράγματα” θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες ποιος υποψήφιος δήμαρχος ερχόταν προεκλογικά στο  γραφείο μου και ζητούσε οικονομική στήριξη.

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα χρειάζεται και η Δικαιοσύνη θα μιλήσει», καταλήγει ο κ. Λάμπρου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ