Μενού Κλείσιμο

Αναλαμβάνει δράση

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου για την διάβρωση των ακτών στην Πλάκα Λιτοχώρου

Αποφασισμένος να ξεκινήσει όλες τις ενέργειες ο Δήμος Δίου-Ολύμπου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην Πλάκα Λιτοχώρου, αφού το φαινόμενο επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο

«Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η αντιμετώπιση της εκτεταμένης διάβρωσης της ακτής στο τμήμα της Πλάκας, καθώς η αμέλεια λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εδώ και δεκαετίες, έχει οδηγήσει την περιοχή σε μαρασμό και υποβάθμιση», διαβεβαιώνει ο Δήμος Δίου Ολύμπου σε ενημερωτικό σημείωμα, σημειώνοντας πως «οι προσπάθειες του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής, για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων που προέρχονται από αυτή τη διάβρωση και η εκτέλεση έργων προστασίας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.»

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο Δήμαρχος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση σε μελέτες ακτομηχανικών έργων Δρ. Σπύρος Χριστόπουλος, συναντήθηκαν με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Αντικείμενο της συνάντησης η συζήτηση για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Πριν τη συνάντηση προηγήθηκε αυτοψία από θαλάσσης κατά μήκος της ακτογραμμής στο τμήμα που έχει πληγεί από τη διάβρωση και καταγραφή στοιχείων.
Ο Δρ. Σπύρος Χριστόπουλος, γνώστης της περιοχής, έχει ήδη εκπονήσει για λογαριασμό του Δήμου Δίου – Ολύμπου τη μελέτη αντιμετώπισης διάβρωσης της ακτής του Πλαταμώνα που έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση, αλλά και της Παραλίας Κατερίνης, η οποία και έχει ήδη εκτελεστεί.
«Ο αιγιαλός και οι αμμουδιές της Πλάκας, που άλλοτε έσφυζαν από παραθεριστές και λουόμενους κατά τους θερινούς μήνες, έχουν εξαφανιστεί και είναι πλέον εμφανής ο κίνδυνος για τις ιδιωτικές περιουσίες», τονίζουν από το Δήμο Δίου-Ολύμπου, μη παραλείποντας να υπογραμμίσουν πως «το όραμα της δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου σύγχρονου παραλιακού μετώπου, από τους Νέους Πόρους έως τις παραλίες του Λιτοχώρου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εποχής με προοπτική, αποτελεί μεγαλόπνοο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με χαρακτήρα παραδοσιακό αλλά συνάμα σύγχρονο και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ