Μενού Κλείσιμο

Ανακαίνιση σπιτιού | Οι αλλαγές που θα επιφέρουν ένα μοντέρνο και ζωντανό μοτίβο στο χώρο σας

Κάποτε μένατε στο ενοίκιο αλλά έτυχε και κληρονομήσατε ένα σπίτι το οποίο θα σας έβγαζε από τη μηνιαία πάγια φυλακή στην οποία ήσασταν. Και να, που πέρασαν δύο χρόνια στην οικία που σας άφησαν, αλλά λόγω του ότι είναι κάπως παλιάς κατασκευής και χρονολογίας, δεν σας κάνει να νιώθετε άνετα σε αυτή. Γι’ αυτό και κοιτάτε να κάνετε αλλαγές που θα επιφέρουν ένα μοντέρνο και ζωντανό μοτίβο στο χώρο σας, σκεπτόμενοι ότι θα σας αλλάξει και η διάθεσή σας μέσα σε αυτό, αφού νιώθετε πλέον πως στη τωρινή του μορφή, δε σας εμπνέει να κάτσετε για ώρες μέσα σε αυτό!

Και μπορεί να βλέπετε ότι είναι χρονοβόρο αλλά και έχει υψηλό κόστος, το να ανακαινιστεί ολόκληρο το σπίτι, όμως δε χρειάζεται να είναι έτσι. Η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να γίνει στις μέρες μας, με περισσότερη ευκολία, μιας και μέρος της διαδικασίας το ορίζετε εσείς, σύμφωνα με τα δικά σας θέλω και φυσικά από το budget που έχετε στη διάθεσή σας τη παρούσα στιγμή.

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε, όταν αποφασίσετε ότι είστε έτοιμοι να προβείτε σε αυτή τη διαδικασία, είναι να βρείτε ένα μηχανικό με τον οποίο θα συνεργάζεστε άψογα και να σας βγάλει ένα σχέδιο για την ολική ανακαίνιση του χώρου σας. Όμως αυτή τη φορά, δε θα μπείτε σε σκέψεις για τις συνολικές εργασίες, αλλά θα ζητήσετε να γίνει τμηματικά εάν και εφόσον μπορεί βάση σχεδίου και έχετε τη συγκατάθεση του μηχανικού σας.

Δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα ένα τμήμα τη φορά, αφού αν σας «παίρνει» οικονομικά θα μπορούσατε να βάλετε κι άλλο μέρος στα χνάρια των εργασιών. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσετε από το hall (ως επί το πλείστο είναι εύκολο μέρος για ανακατασκευή) θα μπορέσετε να το συνδυάσετε με το χώρο του καθιστικού σας, μιας και συνδέεται άμεσα με αυτόν.

Στην ανακαίνιση σπιτιού, δεν πρέπει να λειτουργούμε βάση αυτών των οποίων έχουμε δει σε διάφορα site στο διαδίκτυο ή φωτογραφίες, αλλά ούτε και από άλλα σπίτια που έχουμε επισκεφθεί στο παρελθόν, μιας και δεν αντιπροσωπεύουν το χώρο μας στο 100%, αλλά ούτε και τη λειτουργικότητα που θέλουμε να έχει μελλοντικά. Καλό είναι να μην επηρεαζόμαστε από αυτά που βλέπουμε σε άλλους χώρους και να πηγαίνουμε βάση των αναγκών μας και της ομαλής λειτουργίας του χώρου μας.

Όσον αφορά το κομμάτι της αισθητικής, αυτό θα μπορούσατε να το δείτε αργότερα, με τη βοήθεια ενός διακοσμητή, που θα σας δώσει λύσεις για να πετύχετε το περιβάλλον που επιθυμείτε.

Αν θέλετε τη γνώμη μας, ξεκινήστε πρώτα με την ανακαινιση μπανιου, μιας και είναι από τις πιο χρονοβόρες διαδικασίες, για να έχετε γρήγορα τα αποτελέσματα που θέλετε και να προβείτε στα άλλα μέρη αργότερα.

Μιλήστε με το μηχανικό σας για το τι περιβάλλον θέλετε να έχετε στο μπάνιο σας, παίρνοντας ιδέες από το ίντερνετ, αλλά να κοιτάξετε να βρίσκετε σε αρμονία με τους υπόλοιπους χώρους της οικίας σας και να μη παρεκκλίνει από το γενικό αποτέλεσμα.

Αν ξεμπερδέψετε με την ανακαίνιση μπάνιου, τότε τα υπόλοιπα μέρη θα γίνουν πιο γρήγορα, χωρίς να το καταλάβετε.

Καλές αλλαγές και χωρίς βιαστικές αποφάσεις!

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.