Μενού Κλείσιμο

Αμ’ έπος αμ’ έργον

Σε φάση συνένωσης οι αύλειοι χώροι Αστικής Σχολής και Θείας Αναλήψεως

Ούτε μια εβδομάδα δεν είχε συμπληρωθεί από την ημέρα της ανακοίνωσης του δημάρχου (από το βήμα ημερίδας για τα 40 χρόνια της θεμελίωσης του Καθεδρικού Ναού Κατερίνης) για τις προθέσεις ενοποίησης του αύλειου χώρου της Αστικής Σχολής Κατερίνης και της Θείας Αναλήψεως και οι εργασίες ξεκίνησαν!

Την πλήρη αναβάθμιση της Αστικής Σχολής ως προς τον περιβάλλοντα χώρο και την συνένωσή του με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως σηματοδοτούν οι παρεμβάσεις συνεργείων της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν σε χωματουργικές εργασίες (καθαίρεση τσιμέντων κ.α.), απομάκρυνση των μπασκετών από τον αύλειο χώρο κ.ο.κ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη των εργασιών: «Η ιστορική στιγμή, για την Αστική Σχολή και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως είναι γεγονός. Κατόπιν συνεννόησης με τον Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο, 113 χρόνια από την ίδρυση της Αστικής Σχολής, 160 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας και 40 χρόνια από τη θεμελίωση του νέου Ναού, ξεκινούμε την πλήρη αναβάθμιση της Αστικής Σχολής ως προς τον περιβάλλοντα χώρο και την συνένωσή του με τον αντίστοιχο χώρο του Ιερού Ναού της Θείας Αναλήψεως. Σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε την υλοποίηση μετατροπής των δύο ιστορικών μνημείων στην καρδιά της Κατερίνης, σε έναν τόπο καλαίσθητο χωρίς φράχτες, επισκέψιμο από όλο τον κόσμο. Ένα όμορφο πάρκο πέριξ με τον ανάλογο φωτισμό, θα συνδέει και θα αναδεικνύει αυτό το ξεχωριστό και ιστορικό κομμάτι της πόλης».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ