Μενού Κλείσιμο

Άλλο φασισμός, άλλο φιλοπατρία

Πορεία μαθητών ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και νουθεσίες από τον Μητροπολίτη

Να λένε την άποψή τους, αλλά να μην γίνονται φερέφοντα κανενός, προέτρεψε ο Κίτρους Γεώργιος τους μαθητές, τους οποίους συνεχάρη για την φιλοπατρία τους.

 

Μεγάλη πορεία πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Κατερίνης, συνεχίζοντας τον «χορό» των αντιδράσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια απαξίωσης των κινητοποιήσεων τους και της προσπάθειας να τους ταυτίσουν με τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής, οι μαθητές επέμεναν στην πραγματοποίση της πορείας η οποία κορυφώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ συνεχίστηκε μέχρι και το Πάρκο της Κατερίνης.

Με συνθήματα και σημαίες, οι μαθητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία, όπως ακριβώς την περασμένη άνοιξη χιλιάδες πολίτες σε όλη την βόρεια Ελλάδα.

«Σας συγχαίρω για την αγάπη σας στην πατρίδα μας». Μ’ αυτήν την φράση ξεκίνησε το σύντομο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση των μαθητών ο Μητροπολίτης Κίτρους ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά του. Ο κ.κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των μαθητών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν πέτυχαν οι μεγάλοι με τις δικές τους κινητοποιήσεις, να το καταφέρουν οι μαθητές.

Ο Μητροπολίτης, προέτρεψε τους μαθητές να μην διστάζουν να εκφράσουν την άποψή τους, αλλά και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους χρησιμοποιήσει προκειμένου να γίνουν φερέφωνά του. «Μπορεί κάποιος να μην τολμά να πει κάτι και να θέλει να σας χρησιμοποιήσει για να το πείτε εσείς. Αυτό ποτέ να μην το κάνετε στη ζωή σας. Εσείς θα εκφράσετε ελεύθερα αυτό που θέλετε και όχι αυτό θα σας πουν άλλοι » είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια και αφού προέτρεψε τους μαθητές να σέβονται και να αγαπούν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, τους συνεχάρη για μια ακόμη φορά για την φιλοπατρία τους, σημειώνοντας με νόημα πως «η φιλοπατρία δεν είναι φασισμός. Άλλο πράγμα ο φασισμός, άλλο ο εθνικισμός και άλλο πράγμα η αγάπη για την πατρίδα», κατέληξε ο Μητροπολίτης, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ