Μενού Κλείσιμο

Αλληλεγγύη στην πράξη

Διανομή κρέατος στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στην Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, η δωρεάν διανομή κρέατος (μοσχάρι – χοιρινό), στους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», οι οποίοι επέλεξαν να είναι ωφελούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ. Όπως είναι γνωστό, από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η διανομή των ποσοτήτων, οι οποίες αναλογούν στις 2.023 (για το μήνα Δεκέμβριο), δικαιούχες οικογένειες και αντιστοιχούν σε 5151 συνολικά άτομα την Τετάρτη 6 και συνεχίστηκε χθες Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου, στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από υπαλλήλους του Δήμου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Παπαζιώγα: «Ο Δήμος Κατερίνης με σεβασμό στις ανάγκες του κάθε δημότη, που τυχόν έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση, καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες μέσω της  επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, για την άμεση ανακούφισή του. Η διαδικασία εξελίχθηκε και αυτή τη φορά ομαλά και ευχαριστώ θερμά το προσωπικό μας, για την καθοριστική συνεισφορά του, στην συσκευασία και διανομή του κρέατος .Εύχομαι με την ευκαιρία, εν όψει των εορτών, καλά Χριστούγεννα γεμάτα φως, ελπίδα και κυρίως αλληλεγγύη στον άνθρωπο – πολίτη και στις ανάγκες του».

Η διανομή διεξήχθη και αυτή τη φορά χωρίς ταλαιπωρία για τους ωφελούμενους, καθώς για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παρέλαβαν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν έγκαιρα μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης, στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.

 Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των παραπάνω Δήμων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ