Μενού Κλείσιμο

Αλλαγή Πορείας προς… Στέργιο Φαρμάκη

Με απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου»

«Ο Αστέριος Φαρμάκης με συνεργατικό πνεύμα διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να οδηγήσουν το δήμο μας εκτός του σημερινού αδιέξοδου τέλματος», αναφέρει η «Αλλαγή Πορείας» ανακοινώνοντας τη σύμπλευσή της με τον συνδυασμό του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης

Την απόφαση να μην κατέβει αυτόνομη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή του Συνδυασμού Αλλαγή Πορείας για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, η οποία στις προηγούμενες εκλογές υποστηρίχθηκε από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο.

Η απόφαση της συντονιστικής επιτροπής, είναι να συνταχθεί με τον συνδυασμό που θα καταρτίσει ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, θέττοντας ωστόσο ένα προγραμματικό πλαίσιο θέσεων τις οποίες, όπως φαίνεται, έχει αποδεχθεί ο κ. Φαρμάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδυασμού, αναφέρει: «Τέσσερα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας διοίκησης στο δήμο μας. Τέσσερα χρόνια κακής διοίκησης που δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στα απλά, στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, άρδευση, υποδομές, όλα σε κακή διαχείριση. Έλλειψη σχεδιασμού – προγραμματισμού, έλλειψη οράματος για τον τόπο, έλλειψη ικανότητας. Στείρα άσκηση εξουσίας, αποτέλεσμα ενός νομικού πλαισίου και ενός εκλογικού νόμου που δημιούργησε αυτά τα φαινόμενα. Στο «αυτοκρατορικό» αυτό μοντέλο διακυβέρνησης  έρχεται να βάλει  τέλος  το νομοθέτημα του «Κλεισθένης 1». Η απλή αναλογική που περιγράφεται στον νέο αυτό νόμο είναι ο καταλύτης  θετικών εξελίξεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ενθάρρυνση συνεργασιών και συγκλίσεων  με κοινό όραμα και κοινό προγραμματισμό είναι φυσική απόρροια αυτού του νόμου.

Η παράταξή μας «Αλλαγή Πορείας» λαμβάνοντας υπόψη  αυτή την εξέλιξη και γνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας διερεύνησε διεξοδικά το περιθώριο τέτοιων συνεργασιών με ορίζοντα τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.  Οι βασικοί άξονες σύγκλισης που αναζητήθηκαν είναι:

-η ενίσχυση της δημοκρατίας στους ΟΤΑ, με τη συμμετοχή των πολιτών

-η εφαρμογή αναπτυξιακού σχεδίου βασισμένο στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών

-η συγκρότηση μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά ,το φασισμό, το ρατσισμό , τη διαφθορά

-η εφαρμογή πολιτιστικής και πολιτισμικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη)

-η προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας

-η θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας της διοίκησης

-η χρηστή και διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Με βάση όλα τα παραπάνω και για τη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού νικηφόρου δημοτικού σχήματος, η παράταξή μας συλλογικά αποφάσισε τη συμπόρευση με τον Αστέριο Φαρμάκη υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Δίου Ολύμπου, καθώς υπήρξε ταύτιση απόψεων σε προγραμματικό επίπεδο. Ο Αστέριος Φαρμάκης με συνεργατικό πνεύμα διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να οδηγήσουν το δήμο μας εκτός του σημερινού αδιέξοδου τέλματος. Η σύμπλευση αυτή σηματοδοτεί την απαρχή  για την ένταξη κι άλλων συμπολιτών μας,  στη βάση της νέας αυτής δημοτικής παράταξης, με γνώμονα το κοινό καλό, τη δημοκρατία και τη δίκαιη ανάπτυξη,  για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και για την αλλαγή πορείας στο δήμο μας.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ