Μενού Κλείσιμο

Ακατανόητη και άδικη απόφαση

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό

Αποφασισμένος να σταματήσει τη συνεργασία με την Τράπεζα (αποσύροντας τις καταθέσεις του Δήμου από αυτήν) είναι ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, εφόσον ο Όμιλος Πειραιώς επιμείνει στον κλείσιμο του Υποκαταστήματος στον Κολινδρό

 

Να μην κλείσει το υποκατάστημα της μοναδικής Τράπεζας που λειτουργεί στον Κολινδρό (Τράπεζα Πειραιώς) ζητά για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού με επιστολή που έστειλε σε στελέχη της Τράπεζας. Ο Βαγγέλης Λαγδάρης προειδοποιεί οτι σε περίπτωση που επιμείνει η Τράπεζα στην απόφασή της, ο Δήμος θα σταματήσει τη συνεργασία με το Ίδρυμα αποσύροντας τις καταθέσεις του.

Το θέμα του λουκέτου στο υποκατάστημα της Τράπεζας στον Κολινδρό, είχε απασχολήσει το Δήμο και πέρυσι, καταλήγοντας τελικά σε μια «μέση λύση» την οποία «μερικώς» ακολούθησε η Τράπεζα. Αν και η συμφωνία ήταν να το υποκατάστημα να λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα, η Τράπεζα το άνοιγε μόνο δύο, αλλά έστω και έτσι, όπως σημειώνει ο δήμαρχος, μπορούσε να εξυπηρετήσει ηλικιωμένους της περιοχής, οι οποίοι δεν είναι εξοικιωμένοι με τις δυνατότητες που παρέχονται από την Τράπεζα Πειραιώς για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο κ. Λαγδάρης στην επιστολή διαμαρτυρίας χαρακτηρίζει την απόφαση «απόφαση ακατανόητη, σκληρή και άδικη», σημειώνοντας πως είναι «αδιανόητο να σχεδιάζονται αποφάσεις από τον αθηναϊκό “Μινώταυρο”, ερήμην των τοπικών κοινωνιών».

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού προς τον Πρόεδρο του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς Γιώργο Χατζηνικολάου και προς την Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς Β. Ελλάδος Αναστασία Σέκερη Μαυρομιχάλη, έχει ως εξής: «Η πρόθεσή σας να καταργήσετε το υποκατάστημα Πειραιώς στον Κολινδρό, αναιρώντας έτσι προηγούμενη απόφασή σας με την οποία λειτουργούσε έως τώρα δύο έστω μέρες- αν και μας είχατε διαβεβαιώσει για τρεις- αποτελεί για μας δυσάρεστη έκπληξη και συγχρόνως έκτυπο δείγμα ασυνέπειας και έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας εκ μέρους σας. Πρόκειται για μια απόφαση ακατανόητη, σκληρή  και άδικη, καθώς το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί τους κατοίκους στις τραπεζικές τους συναλλαγές. Άλλωστε είναι γνωστό πως πολύ ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόσβαση στα συστήματα της νέας τεχνολογίας (κάρτες αναλήψεων, e-Baking..) και πως γι΄ αυτούς είναι δύσκολες, χρονοβόρες και οικονομικά ασύμφορες οι μετακινήσεις του σε άλλα μέρη. Εξάλλου πιστεύουμε πως είναι οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του, καθώς εξυπηρετεί πολύ κόσμο, ο οποίος εμπιστεύεται εδώ και πολλές δεκαετίες τις καταθέσεις του αποκλειστικά στο εν λόγω κατάστημα. Σας υπενθυμίζω επίσης πως ο Δήμος μας συνολικά χρησιμοποιεί τα καταστήματα της τράπεζάς σας για όλες τις οικονομικές του κινήσεις και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο η Δημοτική Αρχή καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, εσείς με τις αποφάσεις σας να απογυμνώνετε ιστορικές κωμοπόλεις από υπηρεσίες, που όχι μόνο εξυπηρετούν του πολίτες, αλλά και αποτελούν σταθερές στο να παραμείνει η περιοχή μας ζωντανή και ακμαία. Είναι πράγματι αδιανόητο να σχεδιάζονται αποφάσεις από τον αθηναϊκό «μινώταυρο», ερήμην των τοπικών κοινωνιών, που αποτελούν στην πράξη ενέργειες απίσχνανσης της περιφέρειας, αντί με την πολιτική τους να ενισχύουν τα κίνητρα παραμονής και μετεγκατάστασης σε κρίσιμες περιοχές της.

Επειδή νομίζουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνέχιση – έστω δύο ημερών- της λειτουργίας του καταστήματός σας στον Κολινδρό και επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας. Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως δήμος συνολικά τις σχέσεις σας με την τράπεζά σας και θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας. Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό, αναμένουμε την απάντησή σας.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ