Μενού Κλείσιμο

Αίτημα εκτός τόπου και χρόνου από την ΕΛΜΕ Πιερίας: Την ευθύνη για το άνοιγμα των σχολείων να αναλάβουν οι… δήμοι!

Εγγράφως και ενυπόγραφα, ζητά η ΕΛΜΕ Πιερίας από τους τρείς δήμους και την Δι.Δ.Ε., να διαβεβαιώσουν πως δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών ενόψει της επιστροφής τους στα θρανία. Σε άλλη τροχιά η τοποθέτηση του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας, που προσπαθεί να «καλύψει» την… αστοχία

Χθες το μεσημέρι η συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έδωσε και στον τύπο επιστολή προς της ΔΙΔΕ και τους τρεις δήμους της Πιερίας με την οποία ζητά από τους δήμους να «εγγυηθούν» ουσιαστικά την ασφάλεια της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας με την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες.

Το αίτημα της ΕΛΜΕ Πιερίας, φαίνεται ότι προκάλεσε (τουλάχιστον) θυμηδία, ακόμη και σε έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη των εκπαιδευτικών. Λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας (και πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ) Θόδωρος Σιαμάγκας, με επιστολή του, επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη σωστή διάσταση, καλύπτοντας το τουλάχιστον «άτοπο» αίτημα της ΕΛΜΕ.

«Υπό το βάρος των εξελίξεων στο πεδίο της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ζητούμε να λάβουμε επίσημη ενυπόγραφη απάντηση σας, που να διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και των οικογενειών τους, από την επαναλειτουργία των σχολείων», αναφέρει σε επιστολή της η ΕΛΜΕ Πιερίας προς τους Δήμους Κατερίνης, Πύνδας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου, αγνοώντας (προφανώς) πως οι δήμοι δεν διαθέτουν στο προσωπικό τους, ούτε επιδημιολόγους, ούτε λοιμωξιολόγους, ούτε επιστημονικό προσωπικό που μπορεί να παρακολουθεί τα δεδομένα και να λαμβάνει αποφάσεις. Οι δήμοι σε όλοι την χώρα, ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και των Υγειονομικών αρχών της χώρας και οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα. Και πολλοί εξ αυτών τα λαμβάνουν εδώ και πολύ καιρό και πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Σε άλλο μήκος η θέση του Θόδωρου Σιαμάγκα

Το «άτοπο» της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ, φαίνεται ότι αναγνώρισε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ Θεόδωρος Σιαμάγκας, ο οποίος θέτει σειρά λογικών (και αναγκαίων) προϋποθέσεων για τη λειτουργία των σχολείων, όπως είναι η ενίσχυση του προσωπικού που έχει την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Χωρίς να αναφερθεί στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας ο κ. Σιαμάγκας αναφέρει: Η επανεκκίνηση των σχολείων είναι αποφασισμένη και δρομολογημένη, ανεξάρτητα αν κάποιοι μπορεί να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε με αυτή την απόφαση.

Από τη στιγμή λοιπόν, που όλη η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να επανέλθει στους σχολικούς χώρους, θα πρέπει να ληφθεί η απαραίτητη υγειονομική μέριμνα ώστε η επάνοδος αυτή να εξασφαλίσει στο έπακρο την υγεία όλων μας.

Χρήματα που εξοικονομήθηκαν π.χ. από το πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να διατεθούν στην παροχή υλικού, όπως μάσκες, γάντια ή προϊόντα σωματικής απολύμανσης.

Να διπλασιαστεί ο αριθμός του προσωπικού καθαριότητας και να γίνονται συχνές απολυμάνσεις σε αίθουσες, εργαστήρια και γραφεία εκπαιδευτικών.

Είναι βασικό το κόστος αυτό να το αναλάβει η Πολιτεία έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η, ήδη, πολυπαθής ελληνική οικογένεια.

Όλοι μας ταξιδέψαμε τους τελευταίους μήνες σε ένα περίεργο και αβέβαιο ταξίδι σεβόμενοι τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών.

Είναι καθήκον και χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει σε όλους μας μία ασφαλή και σίγουρη επιστροφή.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ