Μενού Κλείσιμο

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» από τις 02 έως τις 30 Νοεμβρίου:

Διαδρομές Τέχνης και Πολιτισμού ανοικτές σε όλους

 

Πρώτη φορά εκδηλώσεις του θεσμού, θα φιλοξενηθούν και σε Δημοτικές  – Τοπικές Κοινότητες

 

Ένα πολυδιάστατο πλέγμα εκδηλώσεων ανοικτών σε όλους, που συνδυάζουν αρμονικά την παραδοσιακή, με την σύγχρονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και έκφραση, ενώ θέτουν στο επίκεντρο τις δημιουργικές φωνές και το καλλιτεχνικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής αγκαλιάζουν φέτος τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», που διοργανώνονται από  τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

 

Λόγος, Μουσική, Θέατρο, Εικαστικά, Ιστορία, Παράδοση συνιστούν τις θεματικές ενότητες, στις οποίες θα ταξιδέψει το κοινό στη διάρκεια των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ, από τις 02 έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ για πρώτη φορά εκδηλώσεις πέρα από την πόλη της Κατερίνης, θα φιλοξενηθούν  & σε Τοπικές – Δημοτικές Κοινότητες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έδωσαν στη δημοσιότητα, οι διοργανωτές. Ειδικότερα, στην παρουσίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρέστησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Νίκος Τσιαμπέρας, το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π. και της επιτροπής προγράμματος των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ Μυράντα Παππά. Την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης &  Πλαταμώνος εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης.

 

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Η τέχνη είναι δύναμη και προοπτική, όταν η κάθε έκφανσή της θέτει στο επίκεντρο το ελπιδοφόρο πολιτιστικό μέλλον του τόπου και στοχεύει στη δημιουργία νέων συνθηκών, άλλων διαδρομών. Προς την κατεύθυνση αυτή, τα 13α ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ είναι μία αφορμή να μοιραστούμε στιγμές ψυχαγωγίας στην Κατερίνη, που μπορεί και πρέπει, παράλληλα με τη δύναμη της παράδοσης, να προβάλλουν το σύγχρονο πρόσωπό της, τις δημιουργικές φωνές και το καλλιτεχνικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής.

Εκδηλώσεις ανοικτές στο κοινό, που ευνοούν την συμμετοχή των πολιτών όλων των ηλικιών, την επικοινωνία και τις συναντήσεις των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών με τους δημιουργούς της πόλης συνθέτουν την ταυτότητα της πρότασής μας για τη φετινή διοργάνωση.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, ο οποίος έθεσε  τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού θεσμού, προς τιμή της Πολιούχου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος. Ευχαριστώ επίσης θερμά, όλους τους καλλιτέχνες, όλους τους συντελεστές και συνεργάτες του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου μας, οι οποίοι συνδιαμόρφωσαν ένα αξιόλογο και ταυτόχρονα ελκυστικό πρόγραμμα για το ευρύ κοινό.

Σας καλώ να ταξιδέψουμε με πραγματικό ενδιαφέρον στις πολιτιστικές διαδρομές των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ, να ακολουθήσουμε τους καλλιτέχνες στα μονοπάτια που μας προτείνουν, να συναντήσουμε το έργο τους και να συναντηθούμε, να αναδείξουμε τα φετινά ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ ως τη μεγάλη γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού στην Κατερίνη».

 

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις  o Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης Νικόλαος Τσιαμπέρας σημείωσε: «Τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ, ο πολιτιστικός θεσμός, προς τιμή της Πολιούχου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, υποδέχονται φέτος παράλληλα με την παραδοσιακή, την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Στο πλαίσιο αυτό, άκουσαν νέους ανθρώπους και ιδέες, αγκαλιάζουν νέους καλλιτέχνες και φιλοδοξούν να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό.

Σε όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου ένας μήνας στην Κατερίνη και για πρώτη φορά & στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, με εικαστικά, μουσική, θέατρο, λόγο, ένα πλέγμα εκδηλώσεων, οι οποίες αναμένεται να δώσουν ξεχωριστό «χρώμα» στην πολιτιστική ζωή  του τόπου.

Η Κατερίνη γιορτάζει και σας προσκαλώ όλους να συμμετέχουμε. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές και συνεργάτες, όλους τους δημιουργούς και εύχομαι καλή επιτυχία στα 13α ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ».

 

Από την πλευρά του, ο  Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κίτρους Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης μετέφερε τις ευχές και το χαιρετισμό του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου: «Τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ είναι και φέτος μαζί μας, φέρνοντας την πόλη της Κατερίνης στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη της Ελλάδας.  Η επιτυχία του θεσμού είναι δεδομένη και αυτό το αποδεικνύουν οι φετινές αξιόλογες  συμμετοχές. Όπως θα διαπιστώσετε και θα βιώσετε, τα φετινά ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ είναι μια πρόσκληση γνωριμίας και συνάντησης με τον πλούτο των μηνυμάτων και την ποικιλία των συναισθημάτων που αποδίδει ο πολιτισμός. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και μία πρόσκληση συμμετοχής και κοινωνίας με έναν κόσμο που ανυψώνει συναισθήματα και ανθρώπους μέσα από τις ποικίλες εκδηλώσεις που ξεχωριστοί καλλιτέχνες μεταπλάθουν σε ένα μήνυμα πέρα από τη στιγμή και τον χρόνο.

Η Ιερά μας Μητρόπολη στηρίζει το εγχείρημα αυτό και θα  βρίσκεται πάντα δίπλα σε δράσεις τέτοιου περιεχομένου που προάγουν τον πολιτισμό, τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό πνεύμα και καλλιεργούν συνθήκες ψυχαγωγίας για τους δημότες μέσω της εξοικείωσής τους με ποιοτικές μορφές τέχνης.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, προχωράμε μαζί με τον νέο Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού κ. Νίκο Τσιαμπέρα και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ για την υλοποίηση του οράματός μας, τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ να συμβάλουν σε μια ολοκληρωμένη πολιτισμική ανάπτυξη της πόλης».

 

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (και της Επιτροπής Προγράμματος των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ), Μυράντα Παππά έκανε μία συνοπτική αναφορά στη 13χρονη διαδρομή του θεσμού, που όπως είπε  διακρίνεται για την πνευματικότητά του, καθώς έναυσμα για τη δημιουργία του ήταν ο εορτασμός της πολιούχου Αγίας Αικατερίνης.

Παράλληλα,  αναφέρθηκε στις στιγμές αναψυχής, ανθρώπινης επικοινωνίας που μεταδίδουν τα δρώμενα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ