Μενού Κλείσιμο

Αγροτικοί φορείς της Πιερίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Με (αγροτικά) θέματα της Πιερίας

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκαν εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και παραγωγών της Πιερίας, σε μια συνάντηση στην οποία παρόντες ήταν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Πιερίας, αλλά και η αντιπεριφερειάρχης εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών και παραγωγούς του νομού Πιερίας.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Μάκη Βορίδη, τέθηκε η ενίσχυση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών μέσω της ανάδειξης της ιδιαίτερης ποιότητας των ελληνικών ποικιλιών καπνού καθώς επίσης και η περαιτέρω προώθηση των ελληνικών ακτινιδίων και των κερασιών.

Επιμέρους, συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού μεταξύ των οποίων μέτρα για την αντιχαλαζική προστασία, το καθεστώς των εργατών γης και τρόποι διεύρυνσης της σποροπαραγωγής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Καπνικού συνεταιρισμού ορεινών Πιερίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής Εκλεκτών Καπνών, Οπωροκηπευτικών, Κτηνοτροφικών και Καινοτόμων Καλλιεργειών Ολύμπου Βροντούς (ΣΠΕΚΟ), του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας, του Α.Κ.Σ. Λόφου Μηλιάς, της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς», της Ομάδας Παραγωγών ΖΕΥΣ Ακτινίδια Α.Ε., και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σφενδάμης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.