Μενού Κλείσιμο

Αγώνας δρόμου στο βουνό των Μουσών

Την Κυριακή στην Άνω Μηλιά Πιερίας

 

Τα χρήματα από τη συμμετοχή των δρομέων στον αγώνα, θα διατεθούν για την βελτίωση και επέκταση των μονοπατιών

 

«Ο δρόμος των Μουσών», διοργανώνεται για 8η χρονιά από τον Σύλλογο Άνω Μηλιάς την Κυριακή 27 Ιουλίου. Εκτός από α 16.300 μέτρα της μεγάλης διαδρομής, οι διοργανωτές έχουν εντάξει φέτος αγώνα 5 χιλιομέτρων για ενηλίκους και έναν ακόμη 1.150 μέτρων για παιδιά από 8 έως 13 ετών.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 το πρωί από την Άνω Μηλιά και συγκεκριμένα ο φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει:

-Δρόμο Βουνού 16.300 μέτρων για αθλητές βετεράνους καθώς και ανεξάρτητους αθλούμενους Άνδρες και Γυναίκες .

Δρόμο Βουνού ενηλίκων απόστασης περίπου 5.000 μέτρων.

-Δρόμο Βουνού 1.150 μέτρων για Αγόρια και Κορίτσια 8-13 ετών.

Ως αφετηρία και τερματισμός του αγώνα των 16, 3 χλμ, ορίζεται ο χώρος μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Άνω Μηλιά Πιερίας. Η διαδρομή είναι κυκλική. Ο αγώνας περιλαμβάνει περίπου 1.500 μέτρα ασφαλτοστρωμένο δρόμο, 5.700 μέτρα διαμορφωμένα μονοπάτια και τα υπόλοιπα 9.100 μέτρα δασικούς δρόμους ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Η αφετηρία είναι σε υψόμετρο 950 μέτρων και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 1450 μέτρα. Στη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί εφοδιασμού με νερό και τρεις φυσικές πηγές.

Ακόμη για τον νέο αγώνα δρόμου των 5 χλμ ως αφετηρία και τερματισμός ειναι ο ίδιος με τον αγώνα των 16,3 χλμ. Η διαδρομή είναι κυκλική και περιλαμβάνει 1.200 μέτρα άσφαλτο, 1.500 μέτρα χωματόδρομο και 2.300 μέτρα μονοπάτι

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 16,3 χλμ. έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 16 ετών. Για την διαδρομή των 5 χλμ ενήλικες άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και για τον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 2003 έως το 2008.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 στα email: anomilia@yahoo.gr (να αναφέρεται απαραίτητα η ημερομηνία γέννησης)

Για τα παιδιά καθώς και για τον αγώνα των 5χλμ η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι την Κυριακή 9: 45 πμ στη Γραμματεία του Αγώνα.

Για τη συμμετοχή, υπάρχει συμβολική συνδρομή 5 ευρώ υπέρ του διοργανωτή Συλλόγου για τον αγώνα των 16 χλμ καθώς και 5 ευρώ για την διαδρομή των 5 χλμ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την βελτίωση και επέκταση των μονοπατιών και θα εισπράττονται κατά την ώρα παραλαβής του νούμερου. Για τα παιδιά η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Στο σημείο τερματισμού σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα.

Θα δοθούν στους πρώτους(άνδρας/γυναίκα) των αγώνων των 16χλμ και 5χλμ.

Να σημειωθεί, ότι όλοι οι αθλητές -τριες οφείλουν να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνισθούν με δική τους ευθύνη. Σχετική Υπεύθυνη Δήλωση θα υπογράφεται απο κάθε δρομέα κατα την παράδοση του αριθμού συμμετοχής. Τα παιδιά δηλώνονται και θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων τους .

Στους αγώνες θα υπάρχει γιατρός καθώς και ομάδα διάσωσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υποστήριξη του Αγώνα. Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά στο 6945891173(Διονύσης Χανδόλιας)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ