Μενού Κλείσιμο

«Αγαπώ τη γή» με… δράσεις

Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης για το περιβάλλον

Με τους μαθητές πρωταγωνιστές και με κεντρικό σύνθημα «Αγαπώ τη γη!» έκλεισε το απόγευμα της Τρίτης, ο κύκλος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, που με εξαιρετική επιτυχία διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Κατερίνης στο Πάρκο των Χρωμάτων.

Πέρα όμως από τους μαθητές και άτομα όλων των ηλικιών, έλαβαν ενεργά και δημιουργικά μέρος στις δράσεις, στη διάρκεια των οποίων, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εθελοντική ενεργοποίηση όλων, σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης στερεών αποβλήτων – παραγωγής κομπόστ, ανακύκλωσης υλικών και προστασίας του περιβάλλοντος, τέθηκαν στο επίκεντρο.

Οι ποικίλες ενημερωτικές εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από: συναυλίες μουσικών σχημάτων, flashmob, face painting, προβολές βίντεο-animation, διαδραστικές αναγνώσεις παραμυθιών graffiti με δαχτυλομπογιές, επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων, ζωγραφικές δημιουργίες με θεματικό επίκεντρο το περιβάλλον κ.α. δρώμενα που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον, σε όλους όσοι  παρακολούθησαν τις δράσεις διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, με οδηγίες για την οικιακή κομποστοποίηση οργανικών υλικών (φρούτα, λαχανικά, τσόφλια, κτλ), ενώ έλαβαν δωρεάν φυτά ντοματιάς και σπόρους φυτών προς φύτευση, καθώς και  2lt σακούλας φυτόχωμα με κομπόστ, που παράγει ο δήμος.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης με συναυλία ελληνικής και ξένης ποπ-ροκ μουσικής, καθώς και με  διανομή οικολογικής τσάντας στους συμπολίτες μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ό, τι, στις δράσεις, έλαβαν μέρος ως συνδιοργανωτές, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης (ΔΕΥΑΚ), η Δημοτική Επιχείρηση Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε., ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ Κ.Μ.), η Περιβαλλοντική ΑΕΒΕ (HELESI).

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ